Huis > K > Kan Ik Chromecast 1 Nog Gebruiken?

Kan ik Chromecast 1 nog gebruiken?

Google stopt updates voor Chromecast 1: dit heb je aan een upgrade. De originele Chromecast krijgt geen grote updates meer. Wil je toekomstige features blijven gebruiken, dan moet je overstappen naar een nieuwe Chromecast.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je een iMac als tweede scherm gebruiken?

Meerdere iMacs kunnen worden gebruikt als beeldscherm. Daartoe moet elke iMac rechtstreeks worden aangesloten op een Thunderbolt-poort op de andere Mac. Command-F2 kan worden ingedrukt op het toetsenbord van de iMac. Het bureaublad van de andere Mac wordt dan getoond.

Vervolgens, hoe weet ik welke generatie chromecast ik heb?

Het versienummer van je Chromecast firmware vind je via de app op je smartphone. Open de app op je telefoon en kies voor de Chromecast waarvan je de versie van de firmware software wilt inzien. Bovendien, wat is het verschil tussen chromecast 1 en 2? De grootste verandering ten opzichte van het vorige model, is dat de nieuwe Chromecast beschikt over een dual-channel 2.4/5Ghz WiFi-antenne, die 802.11ac ondersteunt. Op het eerste gezicht lijkt dit geen uniek verkoopaspect, maar Google geeft aan dat vooral oude Chromecast-bezitters het verschil zeker gaan merken.

Mensen vragen ook: heeft chromecast een geschiedenis?

Van wat we kunnen vinden, lijkt het er niet op dat er een geschiedenisfunctie is op de Chromecast. Er zijn echter een aantal manieren waarop u uw geschiedenis op het Chromecast-apparaat kunt bekijken. U kunt bijvoorbeeld uw geschiedenis bekijken in de Google Play Store-app op uw apparaat. Als alternatief kunt u uw geschiedenis bekijken op de Chromecast-ondersteuningspagina. Kan je 2 Chromecasten in huis hebben? Ja, u kunt 2 Chromecasts in uw huis hebben. U kunt 2 Chromecasts in 2 verschillende tv's hebben, of u kunt 1 Chromecast in uw tv hebben en een andere Chromecast in een luidspreker.

Gerelateerde artikelen

Kun je twee simkaarten tegelijk gebruiken?

Een paar simkaarten. De naam zegt het al. Je hebt twee simkaarten die hetzelfde nummer en telefoonnummer hebben. Deze twee kaarten kun je in twee verschillende telefoons of tablets plaatsen.

Kan Chromecast op oude tv?

Chromecast aansluiten op oude tv

Om een Chromecast aan te sluiten heb je in ieder geval één vrije HDMI aansluiting nodig op de TV. Ook heeft een Google Chromecast stroom nodig, dit kan door de meegeleverde stekker in het stopcontact te steken. Of je kunt de USB kabel in een voedende USB ingang doen van de tv.
Waarom kan ik mijn Chromecast niet vinden? Schakel wifi in en uit op het apparaat waarmee je de Chromecast instelt en open de Google Home-app opnieuw. Als het probleem hiermee niet is opgelost, ga je verder met de volgende stap. Gebruik een ander apparaat om het Chromecast-apparaat in te stellen.

Hoe kan ik mijn Chromecast updaten?

Stappen om Chromecast bij te werken

  1. Verbind de Chromecast en smartphone met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Open de Google Home-app en zoek de Chromecast die u wilt updaten.
  3. Klik op de 3 puntjes tegenover de naam van de Chromecast.
  4. Klik op 'Instellingen'.
  5. Klik op 'Opnieuw opstarten'.
Men kan zich ook afvragen: hoe installeer ik chromecast op mijn tv? Als je een Chromecast hebt gekocht, kun je deze gemakkelijk aansluiten op je tv. Je hebt hiervoor wel een HDMI-aansluiting op je tv nodig. Als je tv deze aansluiting niet heeft, kun je een adapter gebruiken.
Volg de onderstaande stappen om je Chromecast aan te sluiten en te installeren:
1. Sluit de micro-USB-kabel aan op je Chromecast en plug de andere kant in op een USB-poort op je tv of in een stopcontactadapter (dit is alleen nodig als je tv geen USB-poort heeft).
2. Sluit de HDMI-kabel aan op je Chromecast en plug de andere kant in op een vrije HDMI-poort op je tv.
3. Zet je tv aan en wissel naar de juiste ingang (dit is meestal HDMI 1, 2 of 3).
4. Selecteer Chromecast in het menu van je tv.
5. Je ziet nu een code op je tv.
6. Ga naar chromecast.com/setup op je computer of smartphone.
7. Selecteer Configureer nieuwe Chromecast.
8. Voer de code in die je op je tv ziet.
9. Selecteer je wifi-netwerk en voer het wachtwoord in.
10. Je Chromecast is nu geconfigureerd en klaar voor gebruik!

Wat is beter dan Chromecast?

Er zijn verschillende opties die beter zijn dan Chromecast. Sommige mensen vinden een Roku-streamingbox beter, omdat het een groter aanbod van kanalen en apps heeft. Anderen vinden een Apple TV beter omdat het een betere gebruikersinterface en meer mogelijkheden heeft.

Door Gloriana

Vergelijkbare artikelen

Is een nieuwe Chromecast sneller? :: Wat is een Chromecast apparaat?
Handige links