Huis > H > Hoe Tweede Chromecast Installeren?

Hoe tweede Chromecast installeren?

Je Chromecast instellen:

  1. Chromecast verbinden; Sluit de hdmi-kabel van de Chromecast aan op de hdmi-poort van je tv.
  2. Juiste hdmi-ingang kiezen; Zet je televisie aan, en ga naar het kanaal voor de hdmi-poort waarop je de Chromecast hebt aangesloten.
  3. Open de Google Home-app;
  4. De Chromecast instellen;
  5. Bekijk de uitleg.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je een iMac als tweede scherm gebruiken?

Meerdere iMacs kunnen worden gebruikt als beeldscherm. Daartoe moet elke iMac rechtstreeks worden aangesloten op een Thunderbolt-poort op de andere Mac. Command-F2 kan worden ingedrukt op het toetsenbord van de iMac. Het bureaublad van de andere Mac wordt dan getoond.

Waarom kan ik geen verbinding maken met Chromecast?

Reset je modem of router door de instructies van de fabrikant van je apparaat te volgen. Plaats de Chromecast verder bij de achterkant of zijkant van je tv vandaan en zorg dat deze geen contact maakt met andere apparaten, draden of kabels. Deze apparaten kunnen je wifi- of bluetooth-verbinding verstoren. Dit in overweging nemend, kan iedereen op je chromecast? Er bestaat wel een pincode voor de Chromecast. Die is bedoeld om mensen zonder toegang tot het wifi netwerk waar de Chromecast op aangesloten is toch de Chromecast te laten gebruiken. Dit wordt de gastmode van de Chromecast genoemd. Maar als je gewoon op het wifi netwerk van de Chromecast zit heb je die dus niet nodig.

Je kunt ook vragen waar op letten bij aanschaf chromecast?

Als u een Chromecast wilt kopen, moet u een paar factoren in overweging nemen. Denk eerst na over welk type Chromecast u wilt. Er zijn drie soorten Chromecasts: de Chromecast, de Chromecast Ultra en de Chromecast Audio. De Chromecast is het basismodel, terwijl de Chromecast Ultra sneller is en 4K-mogelijkheden heeft. De Chromecast Audio is alleen bedoeld voor het streamen van audio.
Een andere factor om te overwegen is compatibiliteit. Zorg ervoor dat de Chromecast die u overweegt compatibel is met de apparaten waarmee u hem wilt gebruiken. Chromecasts werken zowel met Android- en iOS-apparaten als met Windows- en Mac-computers.
Denk ten slotte aan uw budget. Chromecasts beginnen bij 35 dollar, dus ze zijn relatief betaalbaar. De Chromecast Ultra begint echter bij 69 dollar, dus die valt misschien buiten het budget van sommigen. Wat dit betreft, hoeveel volt heeft een chromecast nodig? Een chromecast heeft 5 volt nodig om goed te functioneren.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je iPad als tweede scherm Windows 10?

U kunt de iPad op uw laptop of computer aansluiten met behulp van de APP Duet Display. U kunt Duet Display installeren op uw computer of laptop. De iPad wordt herkend als tweede scherm. U kunt de instellingen naar eigen wens aanpassen.

Wat is het verschil tussen Chromecast 1 en 2?

De grootste verandering ten opzichte van het vorige model, is dat de nieuwe Chromecast beschikt over een dual-channel 2.4/5Ghz WiFi-antenne, die 802.11ac ondersteunt. Op het eerste gezicht lijkt dit geen uniek verkoopaspect, maar Google geeft aan dat vooral oude Chromecast-bezitters het verschil zeker gaan merken. Hoe verbind ik mijn telefoon met Chromecast? Maak handmatig verbinding met de Service Set Identifier (SSID) van je Chromecast.

  1. Open op je telefoon de app Instellingen tik op Wifi. maak verbinding met de SSID van je Chromecast.
  2. Open de Google Home-app en probeer je apparaat opnieuw in te stellen.

Trouwens, hoe dongle aansluiten?

Stap 1: Sluit de dongle aan

In de doos van je Chromecast zit een stroomkabeltje. Plug deze in de wand, of haal de usb-kabel los van het kastje en steek hem in een usb-aansluiting van je tv - indien die een usb-poort heeft. Steek het andere einde (de micro-usb kant) van de kabel daarna in de dongle zelf.
Dus, waarom kan ik niet meer casten naar tv? Als je een apparaat wilt koppelen aan een ander apparaat, moet je de twee apparaten in dezelfde netwerk. Als je een apparaat wilt koppelen aan een ander apparaat, moet je de twee apparaten in dezelfde netwerk.

Dienovereenkomstig, hoe verbind ik mijn chromecast met wifi?

Om je Chromecast te kunnen gebruiken, moet je deze eerst verbinden met het internet. Dit doe je door de Chromecast te koppelen aan je wifi-netwerk. Hiervoor heb je een wifi-verbinding met internet nodig.
Je kunt je Chromecast verbinden met je wifi-netwerk op twee manieren: via de Chromecast-app of door de instellingen van je wifi-netwerk te gebruiken.
Via de Chromecast-app:
1. Download de Chromecast-app op je telefoon of tablet.
2. Open de Chromecast-app en selecteer je Chromecast-apparaat.
3. Selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'Wi-Fi'.
4. Selecteer het wifi-netwerk waarmee je je Chromecast wilt verbinden en volg de aanwijzingen op het scherm.
Via de instellingen van je wifi-netwerk:
1. Ga naar de instellingen van je wifi-netwerk op je telefoon, tablet of laptop.
2. Selecteer het wifi-netwerk waarmee je je Chromecast wilt verbinden.
3. Selecteer 'Verbinden'.
4. Je Chromecast zal automatisch worden gekoppeld aan je wifi-netwerk.

Door Bodi

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel apparaten kunnen op Chromecast? :: Hoe verander je de naam van je hotspot?
Handige links