Huis > H > Hoe Verander Je De Wifi Op Een Chromecast?

Hoe verander je de wifi op een Chromecast?

Open je Google Home app en selecteer de Chromecast (bijvoorbeeld “Woonkamer tv”) waarvan je het wifi-netwerk wilt veranderen. Druk op het tandwiel-icoontje rechtsboven, en tik bij de wifi-instellingen “Netwerk vergeten” aan. Hierna kun je door de bovenstaande stappen te volgen een nieuw wifi-netwerk instellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik weer wifi op mijn mobiel?

Met de instellingen-app op je toestel kun je netwerken toevoegen, delen of vernietigen. Het internet. Als u van netwerk wilt wisselen, tikt u op een netwerknaam. U kunt de netwerkinstellingen wijzigen door op het netwerk te tikken.

Waarom kan mijn Chromecast niet verbinden met wifi?

Zorg dat de nieuwste software op je router draait. Reset je Chromecast door de stekker uit het stopcontact te halen en 30 seconden te wachten voordat je de stroomkabel weer aansluit. Reset je modem of router door de instructies van de fabrikant van je apparaat te volgen. Welke wifi gebruikt mijn Chromecast? Andere oplossing is het gebruik van de Chromecast app op je smartphone of tablet. Kies via 'apparaten' de Chromecast die je wilt aanpassen. Je krijgt dan een overzicht van alle instellingen, waaronder het WIFI netwerk waarmee de Chromecast verbonden is.

Hoe moet je verbinden met Chromecast?

Aangenomen dat u tips wilt voor het aansluiten van uw Chromecast-apparaat op uw tv:
1. Sluit het Chromecast-apparaat aan op de HDMI-poort van uw tv.
2. Steek de USB-stroomkabel in het Chromecast-apparaat en sluit het andere uiteinde aan op de stroompoort van uw tv of een USB-muurlader. Als uw tv meerdere HDMI-poorten heeft, noteert u het poortnummer waarop u het Chromecast-apparaat hebt aangesloten. U hebt dit nummer nodig wanneer u uw apparaat instelt.
3. Zet uw tv aan. Als u het welkomstscherm ziet, kiest u uw taal en land.
4. Open op uw Android-apparaat de Google Home-app .
5. Tik op de knop Toevoegen .
6. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten.
7. Tik rechtsonder op het blauwe + pictogram.
8. Tik op Apparaat instellen.
9. Tik op Nieuwe apparaten.
10. Volg de stappen op het scherm. Waarom kan ik niet casten naar Chromecast? Er zijn een paar redenen waarom u mogelijk niet kunt casten naar uw Chromecast. Controleer eerst of uw Chromecast goed is ingesteld en aangesloten op uw tv. Controleer vervolgens of uw telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw Chromecast. Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan uw Chromecast en uw telefoon of tablet opnieuw op te starten.

Gerelateerde artikelen

Hoe verander je hoofdscherm?

Met de knop identificeren kunt u zien welk scherm het nummer heeft gegeven. Als u een andere monitor als hoofdscherm wilt aanwijzen, klikt u eenmaal op de monitor die u wilt wijzigen en vinkt u het vakje aan naast Deze monitor als hoofdscherm instellen.

Waar zit de reset knop op Chromecast?

Vanaf het Chromecast-apparaat

Terwijl de Chromecast is aangesloten op de tv en de voeding, houd je de knop op de achterkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje gaat geel knipperen. Als het ledlampje wit brandt, laat je de knop los. Daarna wordt de Chromecast gereset.
Waarom kan ik niet meer casten naar tv? Als u problemen ondervindt met het casten van video via de ingebouwde Chromecast-functionaliteit (voorheen Google Cast) naar uw Android TV, controleert u of u de nieuwste versie van de Google Cast-receiver gebruikt.

Bovendien, kun je ook gewoon tv kijken met chromecast?

Je kunt een Chromecast overal installeren waar je wilt. In een andere woning, reset je de Chromecast en stel je hem opnieuw in, in een vakantiehuisje gebruik je jouw smartphone als hotspot of als je veel reist neem je je eigen wifi mee in de vorm van een travel router. Kun je Chromecast verbinden met hotspot? Ja, je kunt Chromecast aansluiten op een hotspot.

Dus, kan geen verbinding maken met wifi controleer of je netwerknaam en je wachtwoord correct zijn?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een Wi-Fi-netwerk. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de juiste netwerknaam en wachtwoord hebt ingevoerd. Als je dat nog steeds niet kunt oplossen, kun je de volgende stappen ondernemen:
- Controleer of het Wi-Fi-netwerk actief is door de router in- en uit te schakelen.
- Als je een mobiele telefoon gebruikt, kun je de Wi-Fi-verbinding opnieuw instellen.
- Neem contact op met de provider van het Wi-Fi-netwerk voor hulp.

Door Letitia

Vergelijkbare artikelen

Welke wifi gebruikt mijn Chromecast? :: Hoe telefoon afspelen op tv?
Handige links