Huis > W > Wat Doet Nvivo?

Wat doet NVivo?

NVivo, een softwareprogramma voor sociaalwetenschappelijk kwalitatief onderzoek, is het meest gebruikte programma voor kwalitatieve analyse in het Nederlandstalige gebied.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Welke vormen van coderen zijn er?

Zoals gezegd zijn er drie fases. De eerste is het open coderen, als tweede heb je axiaal coderen, en als laatste heb je selectief coderen. Wat is coderen kwalitatief onderzoek? Voor het coderen van een kwalitatief interview doorloop je de fases open, axiaal en selectief coderen. Hierbij verbind je bepaalde kernwoorden aan de antwoorden van jouw geïnterviewde respondenten. Op basis daarvan kun je verbanden leggen tussen de verschillende antwoorden en hieruit conclusies trekken.

Wat is programmeren en coderen?

In de informatica is programmeren het proces van ontwerpen, schrijven, testen en onderhouden van de broncode van software met behulp van een programmeertaal. Het is een toepassing van technologie die de mensheid, de economie en het leiderschap heeft veranderd.
Codering is een proces van het omzetten van computerinstructies in een vorm die een computer kan begrijpen. Programma's worden geschreven in een bepaalde taal die de programmeur een structuur biedt en specifieke instructies gebruikt om de opeenvolging van bewerkingen die de computer uitvoert te controleren. De programmeercode wordt geschreven in en gelezen door een tekstverwerker, die op zijn beurt wordt gebruikt om een softwareprogramma, toepassing, script of systeem te produceren. Wat na coderen? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de volgende stappen na het coderen zijn afhankelijk van het specifieke project en de doelstellingen. Enkele veel voorkomende vervolgstappen na het coderen zijn echter het testen van de code om ervoor te zorgen dat deze werkt zoals verwacht, het uitrollen van de code naar een productieomgeving, en het monitoren van de code om ervoor te zorgen dat deze blijft werken zoals verwacht.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Wat is een Codeboom?

De codeboom is weergegeven van meest voorkomend naar minst voorkomende codes. De thema's zijn van links naar rechts op volgorde van relevantie geordend. Hoe moet je labelen? Een label bestaat bij voorkeur uit één woord dat het geselecteerde tekstfragment goed weergeeft. Wanneer je tekstfragment om meerdere redenen belangrijk is, kun je er meerdere labels aan toevoegen, maar maak het niet te gek. Het gaat er vooral om dat jij labels maakt die voor jou werken.

Wat is gesloten coderen?

Bij gesloten coderen werk je andersom. Je maakt vooraf op basis van de theorie, bijvoorbeeld motivatie bestaat uit intrinsiek en extrinsiek, een schema. Vervolgens koppel je hetgeen de geïnterviewde zegt aan dit schema. Op deze manier orden je alle gegevens. Hoe thematisch coderen? Coding thematisch betekent dat je code schrijft met een bepaald doel of thema in gedachten. Dit kan betekenen dat je code schrijft om een bepaalde taak uit te voeren, zoals een berekening uit te voeren of een bepaalde functie te maken. Het kan ook betekenen dat je code schrijft om een bepaalde sfeer of look-and-feel te creëren. Thematische coding houdt in dat je code schrijft met een bepaald doel of thema in gedachten, in plaats van gewoon te schrijven om code te schrijven.

Hoe kwalitatieve data analyseren?

In order to analyze qualitative data, one must first understand what qualitative data is. Qualitative data is defined as data that cannot be measured quantitatively, or data that describes a certain quality or characteristic. This type of data is often collected through interviews, focus groups, or observing behavior.
Once you have collected your qualitative data, there are a few different ways to go about analyzing it. One way is to look for themes and patterns within the data. This can be done by coding the data, which means assigning numerical values or labels to certain characteristics. Another way to analyze qualitative data is to create case studies, which involve in-depth analysis of a single individual or group.
Whatever method you choose, qualitative data analysis is a complex process that requires careful thought and interpretation. There is no one “right” way to do it, so don’t be afraid to experiment and find what works best for you.

Door Joelle Vanlew

Vergelijkbare artikelen

Hoe leer je programmeren? :: Hoe snel kan je Python leren?
Handige links