Huis > W > Waarom Immobilisatie?

Waarom immobilisatie?

Bij ongevallen waarbij er mogelijk sprake is van wervelletsel dient men laagdrempelig immobilisatie van de nekwervelkolom uit te voeren om te voorkomen dat wervelletsel toeneemt en er uitvalsverschijnselen ontstaan. Het ongevalsmechanisme kan de hulpverlener er op bedacht maken dat er wervelletsel aanwezig kan zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Dus, wat is axiaal trauma?

Acute traumatische wervelletsels zijn letsels van zowel benige als weke delen van de wervelkolom die het gevolg zijn van een duidelijk omschreven traumatisch incident. Deze letsels kunnen gepaard gaan met neurologische uitval. Wat is de cervicale wervelkolom? Cervicale wervelkolom

De halswervelkolom is opgebouwd uit zeven wervels, de cervicale wervels. Elke wervel wordt benoemd met de letter C en het nummer van de wervel (C1-C7). De halswervelkolom staat in voor de ondersteuning en beweeglijkheid van het hoofd en is hiermee het meest beweeglijke deel van de wervelkolom.

Wat is cervicale?

Cervicale is een aandoening van de nekwervels. Het kan pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaken. Soms is de pijn zo erg dat het moeilijk is om te bewegen of te slapen. Waarom nek fixeren? Er zijn veel redenen om een nek vast te zetten. De meest voorkomende reden is om de pijn te verlichten. Andere redenen zijn om het uiterlijk te verbeteren, rimpels te verminderen of de huid strakker te maken.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Wat is de juiste wijze van handelen bij een wervelbreuk?

Vertel het slachtoffer dat hij of zij zich niet moet bewegen. Bel of laat 112 bellen. Zet je telefoon op de luidspreker. Hou zo nodig het hoofd van het slachtoffer vast in de positie waarin je hem of haar gevonden hebt om het slachtoffer er steeds aan te herinneren dat niet bewogen moet worden. Bovendien, wat is een longcontusie? Longkneuzing: bij een longkneuzing ('longcontusie') functioneert de long minder goed door zwelling en vochtophoping in de longblaasjes. Hier kan echter met een operatie niet veel aan worden gedaan. Wel krijgt de patiƫnt pijnstilling en ademhalingsoefeningen van de fysiotherapeut.

Wat kun je doen aan ingezakte wervels?

Behandeling van een ingezakte wervel

Pijnstilling is onderdeel van een behandeling aan een ingezakte wervel. Soms meten we u een brace of korset aan tegen de pijn. U draagt dit tussen de zes en twaalf weken. Als de pijn onder controle is, kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut beginnen met bewegen.
Dienovereenkomstig, wat is een hoog energetisch trauma? Dit is een vraag die vooral van belang is voor mensen die in het beroep van EHBO'er, paramedicus of arts werkzaam zijn. Hoogenergetisch trauma is een vorm van trauma die optreedt wanneer het lichaam blootgesteld wordt aan een grote mate van energie, zoals bij een auto-ongeluk of val van grote hoogte. Dit type trauma kan leiden tot ernstige verwondingen, zoals gebroken botten en inwendige bloedingen.

Dit in overweging nemend, wat zijn cervicale klachten?

Cervical complaints are complaints that can arise from the neck. These can be, for example, complaints of pain in the neck, stiffness in the neck or a headache. Often these complaints are the result of a wrong posture or incorrect use of the neck.

Door Briano Kimberlin

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de klachten bij versleten nekwervels? :: Hoe zet je middelbare school op cv?
Handige links