Huis > W > Wat Is Dap Sla?

Wat is DAP SLA?

DAP staat voor Dossier Afspraken en Procedures. Dit document lijkt op een SLA, maar heeft meer betrekking tot de werkwijze betreffende de diensten die geleverd zullen worden.

Lees verder

Wat moet er in een DAP?

In het DAP worden de zaken opgenomen waarmee een leverancier nadere invulling geeft aan de in de SLA gemaakte afspraken. Ook afspraken over communicatie en samenwerking tussen alle betrokken partijen worden opgenomen in het DAP. Daarvan, wie stelt een dap op? De initiƫrende stap, om te komen tot een SLA, ligt in principe bij de beoogde afnemer van de diensten. In een schriftelijk verzoek formuleert deze aan welke diensten hij behoefte heeft en welke randvoorwaarden daarbij gelden.

Wat is een SLA voorbeeld?

Een SLA is een Service Level Agreement. Het is een contract tussen een dienstverlener en een klant dat het niveau van dienstverlening schetst dat de klant van de dienstverlener mag verwachten. De overeenkomst kan tussen twee bedrijven zijn, of tussen een bedrijf en een individu.
In een SLA tussen een webhostingbedrijf en een klant kan bijvoorbeeld staan dat het hostingbedrijf 99,9% uptime zal bieden voor de website van de klant. Dit betekent dat de website van de klant 99,9% van de tijd beschikbaar zal zijn voor bezoekers. Als het hostingbedrijf deze overeenkomst niet nakomt, kan de klant recht hebben op terugbetaling of andere compensatie. Wat is het verschil tussen een SLA en een KPI? Een SLA is een service level agreement, een contract tussen een dienstverlener en een klant waarin het niveau van dienstverlening wordt beschreven dat de klant mag verwachten. Een KPI is een key performance indicator, een metriek die wordt gebruikt om de prestaties van een proces of activiteit te meten.

Je kunt ook vragen hoe een sla opstellen?

Hoe stelt u een SLA op?

  1. Stap 1: vraag van de afnemer aan de leverancier omtrent mogelijke dienstverlening en garanties.
  2. Stap 2: een voorstel van de leverancier.
  3. Stap 3: onderhandeling tussen beide partijen.
  4. Stap 4: formaliseren van het bereikte akkoord.
Dus, wat staat er niet in een sla? Waar is een Service Level Agreement niet voor bedoeld? Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten als je een Service Level Agreement gebruikt. Zo moet een SLA niet een doel op zich zijn, een contract met doelstellingen die gerealiseerd moeten worden of voorwaarden waar je je aan moet houden.

Wat betekent service level?

Het Service Level is een vastgesteld percentage waarin wordt aangegeven hoeveel procent van de gesprekken binnen welke tijd moeten worden aangenomen (vb. 80% binnen 20 seconden). Waar moet een SLA aan voldoen? Een Service Level Agreement (SLA) moet aan de volgende eisen voldoen:
- Het moet de verwachtingen van de klant weerspiegelen.
- Het moet duidelijk en eenduidig zijn.
- Het moet meetbaar zijn.
- Het moet haalbaar zijn.
- Het moet een tijdslimiet bevatten.
- Het moet de verantwoordelijkheden van beide partijen duidelijk omschrijven.

Wat voor soorten SLA zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen van SLA's: service-level agreements en operationele-level agreements. Een service-level agreement is een contract tussen een serviceprovider en een klant waarin de beschikbaarheid, kwaliteit en andere kenmerken van de service worden gedefinieerd. Een operationeel-level agreement is een contract tussen een serviceprovider en een externe partij (bijvoorbeeld een leverancier) waarin de kwaliteit van de service wordt gedefinieerd.

Door Alexei

Wat is een soort service level agreement SLA die wordt beschreven in de practice service level management? :: Hoe ontstaan Gletsjerkrassen?
Handige links