Huis > H > Hoe Meet Je Decibel?

Hoe meet je decibel?

Gebruik een app voor je mobiel.

Hieronder volgt een korte lijst met decibel-metende apps die beschikbaar zijn voor veel gebruikte mobiele platforms: Voor Apple apparaten: Decibel 10th, Decibel Meter Pro, dB Meter, Sound Level Meter. Voor Android apparaten: Sound Meter, Decibel Meter, Noise Meter, decibel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe meet je de hoek van inval?

Als je een hoek wilt meten, zet je het middelpunt van de gradenboog (het streepje op nul) op de rand van het plaatje en leg je de onderkant van het plaatje gelijk met een poot van de hoek. Je kunt dan zien hoeveel graden de hoek is.

Dus, wat is de beste decibelmeter app?

Voor de iPhone presteren de apps 'SafeNoise' en 'Music Safe Check' het beste. Voor Android zijn dat 'Decibel Meter' en 'DeciBel'. Vervolgens, hoeveel db is hinderlijk? Nuisance is een term die gebruikt wordt door geluidsexperts en -onderzoekers. Het is een moeilijk te definiƫren grenswaarde die aangeeft tot welk geluidsniveau mensen nog geen last van geluid ondervinden. In de praktijk wordt een geluidsniveau van 50 dB als grens voor nuisance aangehouden. Dit betekent dat mensen boven dit geluidsniveau last kunnen gaan krijgen van gehoorschade, slapeloosheid, stress en andere gezondheidsklachten.

Wat is een normaal geluidsniveau?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder het soort geluid, de omgeving waarin het wordt gemeten en de gevoeligheid van de persoon of het instrument dat het meet. In het algemeen wordt een "normaal" geluidsniveau echter beschouwd als alles onder ongeveer 80 decibel.

Door Aldarcy

Vergelijkbare artikelen

Wat is een normaal geluidsniveau? :: Hoeveel decibel is 1 Watt?
Handige links