Huis > H > Hoe Werkt Rest Bij Rekenen?

Hoe werkt rest bij rekenen?

Je hebt een zogenaamde 'rest' als er een getal overblijft waar het getal waardoor je deelt niet meer inpast. Als voorbeeld nemen we de deelsom 3459:4=. Het antwoord is 864 rest 3.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

En nog een vraag, wat is gedeeld door?

Delen is een rekenkundige bewerking van de tweede orde. Bij een deling wordt het deeltal gedeeld door de deler, wat als resultaat het quotiënt van beide getallen oplevert. Als het quotiënt geen geheel getal is, kan het geschreven worden als een breuk. Hoe moet je een breuk delen? Vuistregels. Een getal delen door een breuk is hetzelfde als het getal vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk. Een breuk delen door een breuk is hetzelfde als de breuk vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk.

Hoe leg je gedeeld door sommen uit?

Als je deelt door een som, breek je de som in zijn onderdelen en deel je elk onderdeel door het getal waar je door deelt. Bijvoorbeeld, als je deelt door een som van 2, breek je die som in 2 delen, 1 en 1. Je deelt dan het getal waar je door deelt door 1, en deelt dan weer door 1. Hoe moet je delen door 3? De eenvoudigste manier om door drie te delen is de dichtstbijzijnde macht van drie te vinden en door die te delen. Om bijvoorbeeld door drie te delen op basis van 10, zoek je de dichtstbijzijnde macht van tien die kleiner is dan het getal dat je deelt (in dit geval 1.000) en deel je door dat getal. In dit geval deel je dus 1.000 door 1.000 om 1 te krijgen, en deel je het oorspronkelijke getal door 3 om 0,3333 te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe leer je een kind delen rekenen?



  1. Een deelsom bestaat uit een deeltal, een deler en de uitkomst.
  2. Vraag jezelf af bij een deelsom: hoevaak past de deler in het deeltal? (de deler in het totaal?)
Daarvan, hoe moet je delen door? Je kunt alle getallen door elkaar delen. In sommige gevallen is de uitkomst een geheel getal, en in andere gevallen zul je een rest of breuk overhouden. De uitkomst van 14 / 7 is 2 (een geheel getal), maar als je 17 deelt door 7 houdt je een breuk over, namelijk 17 / 7 = 2 3/7.

Dus, waar kan je 12 door delen?

Delers
121, 2, 3, 4, 6, 126
131, 132
141, 2, 7, 144
151, 3, 5, 154
Wat is gedeeld door in Excel? In Excel wordt door een slash symbool (/), gedeeld.

Wat is 100 gedeeld door 0?

De uitkomst van 100 gedeeld door nul is onbeperkt. Dit komt omdat wanneer je een getal door nul deelt, je het aantal keren dat nul in het getal zit uitrekent. Aangezien er geen keer nul in 100 zit, is het antwoord onbeperkt.

Door Amersham Mitchelle

Vergelijkbare artikelen

Hoe noem je een deling? :: Hoe app delen iPhone?
Handige links