Huis > W > Wat Is De Kettingregel?

Wat is de Kettingregel?

Hoe werkt de kettingregel? De kettingregel werkt als volgt: als h(x) = f(g(x)) dan is h'(x) = f'(g(x))*g'(x). Je neemt dus eerst de afgeleide van de buitenste functie en hierbij laat je de binnenste functie staan. Vervolgens vermenigvuldig je dit met de afgeleide van de binnenste functie.

Lees verder

Wat betekent derdemachtswortel?

Derdemachtswortel - uit een getal is een ander getal, dat, tot de derdemacht verheven, het eerste weer oplevert; zoo zijn b. v., de getallen 1,2 en 3 de derdemachtwortels van 1,8 en 27, daar zij, tot de derdemacht verheven, de laatste vóórtbrengen (1 x 1 x1 =1; 2 x 2 x 2 =8, enz.). Daarvan, wat is de machtswortel? Bij een 'normale' wortel reken je eigenlijk terug vanuit het kwadraat: 12 2= 144, dus √144=12. Bij een hogeremachtswortel werkt het eigenlijk hetzelfde, maar dan met een macht: 4 3= 64, dus 3√64 = 4.

Dus, kan een derdemachtswortel negatief zijn?

Een derdemachtswortel kan negatief zijn als het getal dat gekubd wordt negatief is. Bijvoorbeeld, de derdemachtswortel van -27 is -3. Dus, hoe werkt de vierkantswortel? Om de vierkantswortel van een getal te vinden, kunnen we een lange delingsmethode gebruiken. Dit doen we door het grootste getal te vinden dat gelijkmatig kan worden gedeeld door het getal waarvan we de vierkantswortel nemen (we noemen dit getal de "deler"), en het vervolgens te delen door het getal waarvan we de vierkantswortel nemen. Het getal dat we krijgen als we de deler delen door het getal waarvan we de vierkantswortel nemen, is het eerste getal in de vierkantswortel. We nemen dan de deler en het eerste getal in de vierkantswortel en vermenigvuldigen ze met elkaar, en trekken dit product af van het getal waarvan we de vierkantswortel nemen. Het getal dat we krijgen als we dit product aftrekken van het getal waarvan we de vierkantswortel nemen, is het tweede getal in de vierkantswortel. We nemen dan de deler, het eerste getal in de vierkantswortel en het tweede getal in de vierkantswortel, vermenigvuldigen ze met elkaar en trekken dit product af van het getal waarvan we de vierkantswortel nemen. Het getal dat we krijgen als we dit product aftrekken van het getal waarvan we de vierkantswortel nemen, is het derde getal in de vierkantswortel. We gaan zo door tot we alle getallen in de vierkantswortel hebben.

Vervolgens, hoe werkt tot de macht?

Machten zijn een vorm van rekensommen die te maken hebben met vermenigvuldigen. Je vermenigvuldigt het getal een aantal keer met zichzelf. Een voorbeeld daarvan is dus dat 5 2 hetzelfde is als 5 x 5 = 25. Het getal 2 wordt hier dan ook wel de exponent genoemd. Hoe bereken je de wortel zonder rekenmachine? Antwoord

  1. Verdeel het getal, tellend vanaf de komma, in groepjes van 2.
  2. Bepaal het grootste getal waarvan het kwadraat kleiner is dan het eerste groepje van 2 ligt, dus 84.
  3. Dit grootste getal (9 dus) is het eerste getal van je (voorlopige) wortel.

Wat dit betreft, hoeveel is de wortel uit 3?

Wortel 3 is het positieve reële getal dat vermenigvuldigd met zichzelf het getal 3 oplevert. Het heeft een waarde van ongeveer 1,73205 en wordt wel de hoofdwaarde van wortel 3 genoemd, om verwarring te voorkomen met het negatieve getal (ongeveer -1,73205) dat gekwadrateerd ook 3 geeft. Hoe vermenigvuldig ik 2 kolommen in Excel? To multiply two columns in Excel, you can use the PRODUCT function. For example, if you want to multiply the contents of cells A1 and B1, you would enter the following formula in cell C1:
=PRODUCT(A1,B1)

Hoe kun je een cel splitsen in Excel?

Om een cel in Excel te splitsen, ga je naar de tab 'Invoegen' in het lint bovenaan het scherm. Klik vervolgens op 'Cel splitsen' in de groep 'Tabel'. Er verschijnt dan een dialoogvenster met de opties 'Cel splitsen in twee' en 'Cel splitsen in drie'. Kies de optie die je wilt en klik op 'OK'.

Door Horton

Hoe bereken je de Derdemachtswortel? :: Hoe maak je een derdemachtswortel in Excel?
Handige links