Huis > H > Hoe Maak Je Een Derdemachtswortel In Excel?

Hoe maak je een derdemachtswortel in Excel?

Algemeen geldt dat de n-de machtswortel uit een bepaald getal gelijk is aan datzelfde getal tot de macht de inverse van de n-de machtswortel. Dat klinkt misschien moeilijk, maar n√(xm) = xm/n. Dus je kunt 3 x herschrijven als x1/3. In Excel wordt dat dan x^(1/3).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe derdemachtswortel afleiden?

Stappenplan:

  1. Zet eerst de wortels om in gebroken exponenten.
  2. Zet de machten in de noemer in de teller. Die worden dan negatief.
  3. Schrijf in de standaardvorm.
  4. Dan kan je met de hoofdregel differentieren.
  5. Zet de negatieve machten in de teller in de noemer.
  6. Schrijf de gebroken exponenten als wortels.
Dus, wat is de derdemachtswortel van 8?
,0,5
51,71001,7652
61,81711,8663
71,91291,9574
82,00002,0408

Trouwens, hoe werkt een derdemachts wortel?

Een derdemachtswortel is wanneer je een getal neemt en het deelt door drie om de gekubde wortel van het getal te vinden. Als je bijvoorbeeld de derde machtswortel van 27 wilt vinden, deel je 27 door 3 om 9 te krijgen. Hoe bereken je de wortel uit op een rekenmachine? Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke rekenmachine die wordt gebruikt. De meeste rekenmachines hebben echter een knop of toets die kan worden ingedrukt om de vierkantswortel van een getal te berekenen. Op een wetenschappelijke rekenmachine bijvoorbeeld is deze toets meestal voorzien van het vierkantswortelsymbool (√). Om de vierkantswortel van een getal te berekenen, voert u dus gewoon het getal in de rekenmachine in en drukt u op de vierkantsworteltoets.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een vermenigvuldiging in excel?

Getallen in een cel vermenigvuldigen

Gebruik de rekenkundige operator * (vermenigvuldigen) om deze taak uit te voeren. Als u bijvoorbeeld =5*10 in een cel typt, wordt in de cel het resultaat 50 weergegeven.
Wat betekent wortel in wiskunde? Wortel (wiskunde) - 1° van een getal: onder den wortel van een getal a verstaat men in den regel den tweedemachts- of vierkantswortel van het getal, d. i. het getal b, welks tweede macht gelijk is aan a. Zoo is 5 de wortel van 26.

En nog een vraag, wat is wortel in het engels wiskunde?

de wortel (m)the square root ; the beet ; the beetroot ; the carrot
de wortelthe root
wortelcarrot ; root node ; top node ; root ; radix ; radical ; word root
Hoe maak je een Wortelteken op de computer? Om een root-teken op de computer te maken, moet je eerst een tekstverwerker zoals Microsoft Word of een andere wordprocessor openen. Vervolgens kijk je naar het symboolpalet en vind je het symbool voor de wortel. Als je dat symbool niet kunt vinden, kun je het alt-teken gebruiken ( Alt + 251 op het toetsenbord). Nadat je het symbool hebt geselecteerd, kun je het invoegen in de tekst door op de knop te klikken of door op enter te drukken.

Hoe differentieer je wortels?

De wortels van een functie zijn de x-waarden waarvoor de functie gelijk is aan 0. De afgeleide van een functie geeft aan hoe snel de functie verandert. Dus om de wortels te differentiëren, moet je de afgeleide nemen van de functie en de x-waarden vinden waarvoor de afgeleide gelijk is aan 0.

Door Darwen Stoneman

Vergelijkbare artikelen

Wat is de Kettingregel? :: Hoe werkt een Derdemachts wortel?
Handige links