Huis > H > Hoe Werkt Een Digitale Oscilloscoop?

Hoe werkt een digitale oscilloscoop?

Bij digitale oscilloscopen wordt het signaal eerst gedigitaliseerd en in een geheugen opgeslagen en vervolgens wordt die digitale informatie op een scherm (eventueel LCD) weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Wat voor oscilloscoop nodig?

Oscilloscopen worden aangeboden met verschillende bandbreedtes en sample rates. Welke bandbreedte is het meest geschikt? Meer is beter natuurlijk, maar oscilloscopen met een hogere bandbreedte zijn duurder en het budget is niet oneindig. Hoe moet je een oscilloscoop gebruiken? Om met de oscilloscoop te meten, dienen de rode meetpen in kanaal A- en zwarte meetpen in de COM-aansluiting geplaatst te worden. Om een signaal te meten dient de rode meetpen (kanaal A, plus) op de signaalaansluiting van de sensor of op de goede plaats in de break-out box geplaatst te worden.

Bovendien, wat kun je doen met een oscilloscoop?

Een oscilloscoop is een instrument waarmee je elektronische signalen kunt visualiseren. Je kunt het gebruiken om de spanning van een signaal te meten, of om de vorm van een signaal te bekijken. Je kunt er ook de frequentie van een signaal mee bepalen, of het faseverschil tussen twee signalen. Wat is de verticale instelling van de scoop? De verticale instelling van de richtkijker is de hoeveelheid opwaartse of neerwaartse aanpassing die nodig is om het dradenkruis van de richtkijker uit te lijnen met het doel. Deze instelling wordt meestal uitgedrukt in minuten hoek (MOA), milliradialen (mrad) of klikken. De meeste kijkers hebben een knop of revolver die kan worden gedraaid om de verticale instelling fijn af te stellen.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat is trigger op een oscilloscoop?

De meeste oscilloscoops zijn uitgerust met een triggercircuit om een meting te starten wanneer een bepaalde voorwaarde in het ingangssignaal voorkomt. Triggeren wordt gebruikt om unieke gebeurtenissen vast te leggen en om repeterende signalen stabiel weer te geven. Je kunt ook vragen waar moet je opletten bij het kopen van een oscilloscoop? Er zijn 2 basis eigenschappen aan een oscilloscoop. Bandbreedte en het aantal kanalen. Hiermee kan het meest eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen modellen en merken. Daarnaast zijn er echter nog veel meer eigenschappen van belang bij aanschaf van een oscilloscoop.

Bovendien, wat is de tijdbasis?

Wat is de tijdbasis? Tijdbasis kan ingesteld worden op een oscilloscoop en bepaalt de schaal van de horizontale as (tijdas) op het scherm van de oscilloscoop. Het scherm is ingedeeld in hokjes en de tijdbasis is de tijd die één hokje inneemt. Bijvoorbeeld: Een tijdbasis van 500 μs betekent dat één hokje 500μs duurt. Bovendien, hoe bereken je de frequentie van een oscilloscoop? De frequentie van een oscilloscoop wordt berekend door het aantal cycli per seconde (Hz) te delen door het aantal seconden dat elke cyclus duurt.

Wat is een scope meter?

Een scope meter is een soort testapparaat dat wordt gebruikt om elektrische signalen te meten. Het kan ook worden gebruikt om storingen in elektrische systemen te vinden.

Door Jasisa

Vergelijkbare artikelen

Kan je nog tv-kijken via antenne? :: Wat kun je met een reMarkable 2?
Handige links