Huis > H > Hoe Gaat Een Nierbiopsie?

Hoe gaat een Nierbiopsie?

Bij een nierbiopsie worden via een speciale holle naald enkele kleine stukjes weefsel uit uw nier gehaald. De ingreep met de holle naald heet een punctie. Een stukje weefsel, ook wel het biopt genoemd, is enkele millimeters groot. Bij het pathologisch laboratorium onderzoeken we het weefsel onder de microscoop.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang gaat een grafische kaart mee?

Een gloednieuwe grafische kaart gaat gemiddeld 5 jaar mee als u hem goed onderhoudt. Als u games gaat spelen die meer geavanceerde graphics vereisen, hoeft u de kaart misschien niet te vervangen. Controleer de specificaties voordat u een grafische kaart gebruikt voor een nieuw spel.

Wat is UPJ?

UPJ staat voor ureter-pyelum junctie (of overgang) oftewel de overgang van het nierbekken naar de urineleider. Als deze overgang nauw is, dan wordt dit een UPJ stenose genoemd. Vaak is het een aangeboren afwijking. Dienovereenkomstig, wat is een stenose? Bij een stenose ontstaat er een vernauwing van het wervelkanaal waardoor de zenuwen worden bekneld. Stenose wordt ook wel kanaalstenose genoemd. Stenose komt meestal voor in de rug, dit heet een lumbale stenose. De kanaalvernauwing kan ook in uw nek voorkomen, zie stenose in de nek.

Je kunt ook vragen wat is een pyelumplastiek?

Een pyeloplastiek is een chirurgische ingreep om een verstopping in het nierbekken te verhelpen, de trechtervormige structuur die de urine uit de nier opvangt en afvoert naar de urineleider. De verstopping kan worden veroorzaakt door een geboorteafwijking, een verwonding of een aandoening zoals nierstenen. Bij een pyeloplastiek maakt de chirurg een incisie in de zijkant van de buik van de patiënt en verwijdert de verstopping. Vervolgens verbindt de chirurg het nierbekken weer met de urineleider, zodat de urine goed kan worden afgevoerd. Wat dit betreft, hoe blaas vullen? Aangenomen dat u een urineblaas bedoelt:
De blaas is een gespierde zak die urine opslaat. De urine wordt geproduceerd door de nieren en via de urineleiders naar de blaas getransporteerd. De blaasspieren trekken samen en de sluitspieren ontspannen zich om de urine via de urinebuis uit te scheiden.

Gerelateerde artikelen

Waarom gaat muis niet naar tweede scherm?

Als uw hoofdmonitor nummer 2 is, en binnen de weergave-instellingen wordt deze weergegeven als nummer 1, dan volgt de muis de tweede monitor niet omdat Windows deze aan de linkerkant herkent en niet aan de rechterkant. Dit is in beide gevallen het geval.

Mensen vragen ook: wat is een urodynamisch onderzoek?

Een urodynamisch onderzoek (UDO) is een inwendig onderzoek naar de functie van de lage urinewegen (de blaas en het afsluitmechanisme). Daarvan, wat is mictieproblemen? Wat zijn mictieklachten? Mictieklachten (plasklachten) kunnen zich uiten in klachten zoals het moeilijk op gang komen, pijn bij het plassen, het hebben van een zwakkere straal, moeilijk te bedwingen aandrang, minder goed uitplassen en een toename van het aantal keer dat u plast (overdag en 's nachts).

Wat dit betreft, wat merk je van verminderde nierfunctie?

In het begin heeft u er geen last van als uw nieren minder goed werken. Na langere tijd kunt u klachten krijgen zoals vermoeidheid, hoge bloeddruk, hoofdpijn, jeuk, krampen, vergeetachtigheid, slapeloosheid, misselijkheid en verminderde eetlust. De nieren regelen ook de hoeveelheid vocht in het lichaam. Daarvan, waar heb je pijn als je last hebt van je nieren? Als je nierproblemen hebt, voel je dan pijn in je onderrug, aan de zijkanten van je lichaam of in je buik?

Kan een verminderde nierfunctie herstellen?

De nierfunctie kan zich herstellen wanneer de oorzaak van de aandoening wordt behandeld. Bijvoorbeeld, wanneer iemand ernstig dehydrateert, kan vloeistoftoediening de nierfunctie helpen herstellen. Ditzelfde geldt voor het gebruik van antibiotica om een ​​nierinfectie te behandelen. Soms is echter de schade aan de nieren te ernstig en kan de functie niet volledig worden hersteld. In dergelijke gevallen zal iemand waarschijnlijk een levenslange dialysebehandeling of een niertransplantatie nodig hebben.

Door Birmingham Beiswenger

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik de DNS instellingen? :: Hoe werkt een Renogram?
Handige links