Huis > H > Hoe Werkt Een Renogram?

Hoe werkt een Renogram?

Via een infuus krijgt u een radioactieve vloeistof in uw arm gespoten. Deze stof maakt de nieren zichtbaar op de foto's. Soms wordt ook een plasmedicijn ingespoten om de nieren nog harder te laten werken. Vervolgens worden de foto's gemaakt en is het onderzoek klaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Hoe gaat een Nierscan?

Bij het onderzoek ligt u op een bed. U krijgt een kleine hoeveelheid radioactieve vloeistof toegediend waarna direct een serie foto's wordt gemaakt. Hierbij moet u stil blijven liggen. Soms krijgt u tijdens het onderzoek weer een plasmiddel toegediend. Waarom een Nierscan? Waarom een nierscan

De doorbloeding van de nieren veranderd is. Er een afwijking is in het weefsel van de nier. Er een stoornis in de afvloed van de nieren of de blaas is.

Waarom een Renogram?

Een renogram is een nierscan in de nucleaire geneeskunde die wordt gebruikt om de functie van de nieren te beoordelen. De test omvat een intraveneuze injectie van een kleine hoeveelheid radioactieve tracer, die door de nieren wordt opgenomen. De tracer wordt vervolgens gedetecteerd door een speciale camera, die beelden van de nieren maakt. De beelden kunnen vervolgens door een arts voor nucleaire geneeskunde worden geïnterpreteerd om de functie van de nieren te bepalen. Waarom Renografie? Renografie is een radiologisch onderzoek van de nier waarbij radioactieve tracers en speciale camera's worden gebruikt om de nierfunctie te beoordelen. Het onderzoek wordt gebruikt voor de diagnose en behandeling van nieraandoeningen, om te beoordelen hoe goed niertransplantaties werken en om de oorzaak van nierfunctiestoornissen vast te stellen.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat is een UPJ stenose?

UPJ is de overgang van het nierbekken naar de urineleider. Bij UPJ stenose is deze overgang nauw. Vaak zit de vernauwing in 1 nier. De aandoening is meestal aangeboren, maar kan ook ontstaan door littekenvorming na een operatie, ontsteking of steen. Wat is een Mictiecystogram? Met een (mictie)cystogram kunnen mogelijke afwijkingen in de blaas en/of urinebuis worden opgespoord. Het doel van dit onderzoek is om de blaas en plasbuis zichtbaar te maken met behulp van röntgenstralen.

Bovendien, hoe lang duurt een renogram?

Dit onderzoek duurt in totaal 45 tot 90 minuten. Mensen vragen ook: wat zijn de symptomen als je het aan je nieren hebt? De meeste mensen met PKD hebben geen symptomen totdat de nieren aanzienlijk beschadigd zijn. Wanneer de nieren beschadigd zijn, kunnen de volgende symptomen optreden:
- bloed in de urine
- hoge bloeddruk
- pijn in de rug, zij of buik
- kortademigheid
- vermoeidheid
- gewichtstoename
- gezwollen voeten en enkels
- gezwollen handen en polsen

Is contrastvloeistof schadelijk voor de nieren?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat er geen eenduidig antwoord is. Er zijn verschillende soorten contrastmiddelen en ieder contrastmiddel kan verschillend reageren in het lichaam. Sommige contrastmiddelen zijn inderdaad schadelijk voor de nieren, maar andere zijn dat niet. Het is belangrijk om te weten welk contrastmiddel je krijgt voordat je een beeldvormende test ondergaat, en om te overleggen met je arts over de mogelijke risico's.

Door Robbin

Vergelijkbare artikelen

Hoe gaat een Nierbiopsie? :: Waar staat DMS voor?
Handige links