Huis > W > Welke Dns Server Gebruikt Kpn?

Welke DNS server gebruikt KPN?

In ieder geval, de DNS servers van KPN zijn 195.121.1.34 en 195.121.1.66. Deze hoef je normaal gesproken niet in te stellen. Als je de DNS-instellingen op "Automatisch" zet, dan worden automatisch de juiste DNS instellingen ingevoerd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Is OpenDNS veilig?

OpenDNS biedt twee gratis DNS-servers: OpenDNS FamilyShield en OpenDNS Home. OpenDNS FamilyShield is het eenvoudigst in te stellen maar biedt qua filterniveau geen afstelmogelijkheden: alleen de door OpenDNS als kindonvriendelijk bestempelde websites (waaronder ook malware en phishing websites) worden geblokkeerd. Wat dit betreft, hoe lang duurt het voordat dns wijziging? Wanneer u een DNS wijziging doorvoert kan het tot 24 uur duren alvorens dit overal op het internet merkbaar is. De DNS nameservers 'verversen' afhankelijk van de internetprovider om de 1, 6, 12 of 24 uur.

Wat is een DNS en hoe werkt het?

Een DNS, of Domain Name System, is een systeem dat door mensen leesbare websitenamen omzet in IP-adressen. IP-adressen zijn een reeks nummers die computers gebruiken om verbinding met elkaar te maken, en ze zien er ongeveer zo uit:
192.168.1.1
Namen daarentegen zijn voor mensen veel gemakkelijker te onthouden, en daarom is DNS zo belangrijk. Wanneer u een naam in uw browser typt, neemt uw computer contact op met een DNS-server om het bijbehorende IP-adres te achterhalen. DNS-servers lijken een beetje op telefoonboeken: ze houden een lijst met domeinnamen bij en vertalen die naar IP-adressen.
DNS-servers zijn georganiseerd in een hiƫrarchie, en elke server weet hoe hij contact moet opnemen met andere servers hoger in de hiƫrarchie. Wanneer uw computer contact opneemt met een DNS-server, begint hij bij de root DNS-server, die de IP-adressen van alle domeinservers op het hoogste niveau kent. Vervolgens neemt uw computer contact op met de topleveldomeinserver voor .com, die de IP-adressen kent van alle servers voor domeinen op het tweede niveau, zoals google.com. Ten slotte neemt uw computer contact op met de server voor google.com, die het IP-adres retourneert voor de website die u probeert te bezoeken. Je kunt ook vragen hoe kan ik een ip adres vinden? De eenvoudigste manier om een IP-adres te vinden is met het commando "ping". Als u bijvoorbeeld het IP-adres van www.google.com wilt vinden, typt u "ping www.google.com" in de opdrachtprompt. Het ping-commando geeft het IP-adres van de door u opgegeven website.

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Mensen vragen ook: hoe bereken je een subnet?

subnetm

Totaal aantal bits = Tb = 8.

  1. Subnetmasker kan 0, 128, 192, 224, 240, 248, 252, 254 en 255 zijn.
  2. Onderstaande tabel toont 'Aantal bits gebruikt voor subnetten'(n) volgens hun overeenkomstige subnetmasker.
  3. Subnetmasker 255 is standaard, en kan dus niet gebruikt worden voor subnetmaskering.
Wat is een gateway server? Een gateway is een netwerkpunt dat dienstdoet als "toegang" tot een ander netwerk. De gateway is dan een netwerkconfiguratie-eigenschap die aangeeft welk netwerkadres de computer mag gebruiken als hij naar een bestemming moet die niet op het lokale netwerk gelegen is.

Hoeveel IPv4 adressen zijn er mogelijk?

Negen jaar geleden kwam het opraken van IPv4-adressen al in het nieuws. De uit 1981 stammende 32-bits standaard kent namelijk een maximum van 4.294.967.296 adressen. Wat is het IP-adres van mijn mobiel? De IP-adres van je mobiele telefoon is het adres dat wordt gebruikt om je telefoon te identificeren op het internet. Het IP-adres wordt toegewezen door je mobiele telefoonprovider wanneer je je mobiele telefoon aansluit op het internet.

Wat is mijn IP-adres van mijn router KPN?

Uw IP-adres van uw router KPN is 212.54.94.119.

Door Willetta Lafoon

Vergelijkbare artikelen

Kan DNS server niet vinden? :: Wat betekent Ethernet heeft geen geldige IP configuratie?
Handige links