Huis > H > Hoe Kun Je Pingen?

Hoe kun je pingen?

Hoe gebruik je het ping commando?

  • Gebruik de zoekfunctie om je commando prompt te vinden – typ “cmd” in het zoekvenster en open de app.
  • In het nieuwe venster typ je “ping”, gevolgd door een domeinnaam of een IP-adres,bijvoorbeeld: Bv. ping example.com. Bv. ping 18.18.18.250.
  • Windows zal je test stopzetten na de 4e poging.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is pingen router?

Een gebruiker kan Ping gebruiken om te controleren of een bepaald adres bestaat en verzoeken accepteert. Een ping-test kan helpen de communicatie tussen de computer en het netwerkapparaat op te sporen.

Wat dit betreft, hoe kan ik zien wat mijn ip adres is?

Uw IP-adres zoeken in Windows

  1. Selecteer Start> Instellingen > Netwerk & internet > Wi-Fi en selecteer vervolgens het Wi-Fi netwerk waar u mee verbonden bent.
  2. Zoek onder Eigenschappen je IP-adres op. Dit wordt weergegeven naast IPv4-adres.
En nog een vraag, hoe kom ik erachter wat voor ip adres ik heb? Microsoft Windows
  1. Druk op de ⊞Windowstoets + R. In het schermpje dat opent, typ je cmd en druk daarna op enter.
  2. In het nieuwe venster typ je ipconfig en daarna druk je op enter.
  3. Achter IPv4 staat het IP-adres van je laptop, desktop of tablet.

Dit in overweging nemend, wat is de locatie van mijn ip adres?

De locatie van uw IP-adres wordt bepaald door de locatie van de server waarmee u verbonden bent. Waarom verandert mijn IP adres steeds? De meest waarschijnlijke reden dat uw IP-adres verandert, is omdat u een dynamisch IP-adres hebt, in tegenstelling tot een statisch IP-adres. Een dynamisch IP-adres wordt toegewezen door uw Internet Service Provider (ISP) en kan op elk moment veranderen, terwijl een statisch IP-adres hetzelfde blijft.
Er zijn een paar redenen waarom uw ISP u een dynamisch IP-adres kan geven. Een daarvan is dat het voor hen gewoon kosteneffectiever is; een statisch IP-adres vereist een uniek IP-adres voor elke klant, terwijl een dynamisch IP-adres door veel klanten kan worden gedeeld.
Een andere reden is dat het handiger is voor de ISP, omdat ze gemakkelijk IP-adressen kunnen toewijzen als dat nodig is. Als u bijvoorbeeld uw dienst opzegt of overstapt naar een andere ISP, kunnen ze uw IP-adres eenvoudigweg opnieuw toewijzen aan een nieuwe klant.
Er zijn een paar redenen waarom u misschien een statisch IP-adres wilt, bijvoorbeeld als u een server beheert of een consistent IP-adres nodig hebt voor toegang op afstand. Voor de meeste mensen is een dynamisch IP-adres echter prima.

Hoe vaak wisselt IP adres Ziggo?

IP adres wijzigt iedere 3 dagen. Bovendien, wat is het voordeel van het gebruik van dynamische ip adressen ten opzichte van statische ip adressen? Wat is een voordeel van het gebruik van dynamische IP-adressen ten opzichte van statische IP-adressen? U vermijdt dat twee gebruikers hetzelfde IP-adres voor de DNS-server invullen. U vermijdt dat twee gebruikers hetzelfde IP-adres voor hun PC invullen. Een Default gateway is op clientmachines niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen een statisch en dynamisch IP adres?

Een vast IP-adres maakt een computer die op internet is aangesloten vindbaar. Als een IP-adres verandert, zoals bij een dynamisch IP-adres kan gebeuren, wordt deze computer van buitenaf mogelijk niet herkend. Wat gebeurt er als je DHCP uitzet? Als je DHCP uitzet, gebeurt het volgende:
- Je IP-adres wordt niet meer automatisch toegewezen door een DHCP-server. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot het internet, omdat je geen IP-adres hebt.
- Alle andere instellingen die door DHCP werden geconfigureerd, zoals DNS-servers en standaard gateway, worden ook uitgezet. Dit betekent dat je lokale netwerk niet meer werkt.

Vervolgens, waar vind ik mijn subnet mask?

De subnetmasker wordt gebruikt om het netwerk en het subnet te identificeren waartoe een host behoort. Het subnetmasker wordt meestal weergegeven als een notatie zoals 255.255.255.0. Een subnetmasker kan worden gebruikt om het adres van een host te splitsten in twee delen, het netwerkgedeelte en het hostgedeelte. Het subnetmasker geeft aan welk deel van het adres het netwerkgedeelte is en welk deel het hostgedeelte is.

Door Alexi Duska

Vergelijkbare artikelen

Heb ik een dynamisch IP adres? :: Heeft Ziggo een dynamisch IP?
Handige links