Huis > W > Welke Aanhalingstekens Wanneer?

Welke aanhalingstekens wanneer?

Antwoord. Er zijn geen vaste regels voor het gebruik van enkele of dubbele aanhalingstekens. Traditioneel werd aangeraden om bij letterlijk citeren dubbele aanhalingstekens te gebruiken, maar het is tegenwoordig ook gebruikelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Vervolgens, wat betekent 1 aanhalingsteken?

Enkele aanhalingstekens kunnen een citaat markeren: een uitspraak van iemand of een tekst die letterlijk is overgenomen uit een andere bron. Vervolgens, waar moeten de aanhalingstekens staan? Aanhalingstekens zet je ergens omheen, bijvoorbeeld om een citaat of een zelfbedacht woord. Ná de beginaanhalingstekens komt nooit een spatie. Vóór de eindaanhalingstekens komt ook nooit een spatie.

Wat is een quote in een tekst?

Een citaat in een tekst is een stuk tekst dat wordt geciteerd uit een andere bron. Een citaat kan een enkele regel zijn, een alinea, of zelfs een hele pagina. Citaten worden vaak gebruikt om een punt te ondersteunen of om bewijs te leveren voor een argument. Welke leestekens gebruik je wanneer? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat er verschillende regels zijn voor verschillende soorten schrijven. In het algemeen zijn dit echter enkele algemene richtlijnen:
Gebruik een komma om ideeën of items in een lijst te scheiden.
Gebruik een puntkomma om twee onafhankelijke clausules samen te voegen.
Gebruik een dubbele punt om een lijst in te leiden of om iets te benadrukken.
Gebruik aanhalingstekens om een dialoog af te sluiten of om aan te geven dat een woord op een niet-standaard manier gebruikt wordt.
Gebruik een uitroepteken om opwinding te tonen of om een uitspraak krachtiger te maken.
Gebruik een vraagteken om een vraag aan te geven.

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Welke apostrof gebruiken?

De apostrof wordt gebruikt bij de meervouds-s van woorden die eindigen op a, e, i, o, u of y, voorafgegaan door een medeklinkerletter of lettergreepgrens. (De e moet klinken als /ee/.) opa's, azalea's, ave's, ski's, auto's, accu's, baby's. Op grond van deze regel krijgen de volgende woorden dus geen apostrof. Dit in overweging nemend, wat betekent het als iets tussen haakjes staat? 1. Tussen haakjes wordt een verduidelijking, verklaring of toevoeging gezet. (3) De commissiebijeenkomst was verschoven naar september (in verband met de vakantietijd).

Je kunt ook vragen is het een of één?

We schrijven accenttekens op een als het een telwoord is dat ten onrechte als het lidwoord een, met een toonloze e zoals in de, zou kunnen worden gelezen. In een zin als Ik moet nog een dossier afwerken komen er bijvoorbeeld accenttekens op een als men een precies aantal bedoelt. Ik moet nog één dossier afwerken. Hoe ziet een aanhalingsteken eruit? Een aanhalingsteken is een kleine rechthoekige punt die meestal boven aan de rechterkant van een letter staat. In het Nederlands wordt het aanhalingsteken gebruikt om aan te geven dat iemand iets zegt of schrijft.

Is het punt apostrof of apostrof punt?

De punt is de apostrof en de apostrof is de punt. Dit is een veelgestelde vraag, maar de antwoorden zijn niet eenduidig. In het algemeen geldt: de punt komt voor de apostrof en de apostrof komt na de punt.

Door Hill

Vergelijkbare artikelen

Hoe kun je met je toetsenbord aanhalingstekens maken? :: Is het in Duitsland ook Moederdag?
Handige links