Huis > H > Hoeveel Procent Is Van Een Bedrag?

Hoeveel procent is van een bedrag?

Het percentage van iets berekenen we door het gevraagde deel van het totaal door het totaal te delen. Je kunt met deze formule ook het totaal berekenen als het percentage gegeven is. Je moet de formule dan omschrijven. Hiervoor kun je ook een verhoudingstabel gebruiken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Daarvan, wat is 2 op de 5 als percentage?

De breuk 25 is dus gelijk aan 40%, het percentage dat bij de strook uit het voorbeeld hoort. Hoe bereken je een groeipercentage? De groeifactor g is het getal waarmee je y vermenigvuldigd, als x één eenheid toeneemt. Voor groeifactoren gelden de volgende regels: Bij een toename deel je het percentage door 100 en tel je dit getal bij 1 op. Bij een groei van 34% kun je de groeifactor dus berekenen door 34/100 = 0,34 bij 1 op te tellen.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je het verschil?

Er zijn een paar verschillende manieren om het verschil te berekenen, afhankelijk van de informatie die je hebt.
Als je twee getallen hebt, kun je gewoon het kleinere getal aftrekken van het grotere getal. Als u bijvoorbeeld de getallen 5 en 3 hebt, is het verschil 2 (5-3=2).
Als je twee punten op een grafiek hebt, kun je het verschil berekenen door de afstand tussen de twee punten te vinden. Als je bijvoorbeeld de punten (2,5) en (3,6) hebt, is het verschil 1 (omdat de afstand tussen de twee punten 1 is).
Als u twee reeksen gegevens hebt, kunt u het verschil berekenen door het verschil te vinden tussen de twee overeenkomstige waarden. Bijvoorbeeld, als je de reeksen gegevens {1,2,3} en {4,5,6} hebt, dan is het verschil {3,3,3} (want het verschil tussen 1 en 4 is 3, het verschil tussen 2 en 5 is 3, en het verschil tussen 3 en 6 is 3). Men kan zich ook afvragen: hoe percentage berekenen tussen 2 getallen in excel? Om het percentage tussen twee getallen in Excel te berekenen, kan men de volgende formule gebruiken:
=(tweede getal/eerste getal)*100
Bijvoorbeeld, als het eerste getal 10 is en het tweede getal 20, zou de formule als volgt zijn:
=(20/10)*100
Wat gelijk is aan 200%.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Wat betekent apenstaartje in Excel formule?

De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald. Is Excel oneindig? Hij wilde weten hoeveel rijen een schijnbaar eindeloos bestand in Excel heeft. Door constant omlaag te scrollen kwam hij er na meer dan negen uur achter. De meesten van ons zullen niet meer dan de eerste vijftig rijen van Excel gebruiken, want meer heb je meestal niet nodig.

Bovendien, wat betekent ### in excel?

In Microsoft Excel wordt ##### weergegeven in een cel als een kolom te smal is om de volledige inhoud van de cel weer te geven. Je kunt ook vragen hoe moet je een formule van een lijn opstellen? De formule van een rechte lijn is y = mx + b, waarbij m de steiging is en b de y-intercept.

Je kunt ook vragen hoe moet je de formule van een lijn opstellen?

De formule van een rechte lijn is y = mx + b, waarbij m de steiging is en b de y-intercept.

Door Sausa Hilerio

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een optelsom in Excel? :: Hoe maak je een breuk in Word?
Handige links