Huis > H > Hoe Maak Ik Van 1 Cel 2 Cellen?

Hoe maak ik van 1 cel 2 cellen?

De inhoud van een cel splitsen in twee of meer cellen

  1. Selecteer de cel of cellen waarvan u de inhoud wilt splitsen.
  2. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Gegevenshulpmiddelen op Tekst naar kolommen.
  3. Kies Gescheiden als deze optie nog niet is geselecteerd en klik vervolgens op Volgende.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe deel van tekst uit cel halen excel?

Met de functie DEEL in Excel en DEEL of MID in Google Spreadsheets kunnen we een deel van een tekst opvragen. Bv. De functie =DEEL(A3;5;2) geeft de tekenreeks van twee tekens die begint vanaf het vijfde teken van cel A3. Hoe werkt transponeren in Excel? U kunt als volgende celinhoud transponeren:

  1. Kopieer het celbereik.
  2. Selecteer de lege cellen waar u de getransponeerde gegevens wilt plakken.
  3. Klik op het tabblad Start op het pictogram Plakken en selecteer Transponeren plakken.

Trouwens, hoe haal je dubbele namen uit excel?

Er zijn een paar manieren om dubbele namen uit een Excel-spreadsheet te verwijderen. Eén manier is het gebruik van de functie 'Duplicaten verwijderen' in Excel. Om deze functie te gebruiken, selecteert u het cellenbereik dat de dubbele namen bevat en klikt u vervolgens op 'Gegevens' > 'Duplicaten verwijderen'. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u kunt selecteren welke kolommen u wilt controleren op duplicaten. Zorg ervoor dat u de kolom met de namen selecteert en klik vervolgens op 'OK'. Dit zal alle dubbele namen uit het geselecteerde bereik verwijderen.
Een andere manier om dubbele namen te verwijderen is het gebruik van een formule. Als uw lijst met namen bijvoorbeeld in kolom A staat, kunt u de volgende formule in kolom B gebruiken om dubbele namen te verwijderen:
=IF(COUNTIF(1:1000,A1)>1,"Duplicaat","")
Deze formule controleert de hele lijst met namen (tot 1000 namen) en geeft 'Duplicaat' terug in kolom B naast alle namen die meer dan eens voorkomen. U kunt deze rijen dan verwijderen, of de 'Filter'-functie gebruiken om rijen met 'Duplicaat' in kolom B uit te filteren. Daarvan, hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel? De technische term voor het combineren van meerdere cellen tot één cel is "cel samenvoegen".

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Daarvan, hoe kun je twee rijen samenvoegen?

Voeg rijen met gegevens samen tot één rij met formule 2

  1. Selecteer een lege cel en voer de formule in = CONCATENATE (TRANSPONEREN (A1: A10 & "")), en markeer TRANSPONEREN (A1: A10 & "") in de formule.
  2. pers F9 toets om het markeringsgedeelte van de formule om te zetten in waarden.
Daarvan, hoe moet je cellen samenvoegen in word? Cellen samenvoegen

Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Selecteer Indeling > Cellen samenvoegen. Als u het samenvoegen ongedaan wilt maken, selecteert u de cellen en vervolgens Samenvoeging van cellen opheffen.

Dus, hoe tekst splitsen in excel?

Selecteer de cel of de kolom met de tekst die u wilt splitsen. Selecteer gegevens > tekst naar kolommen. Selecteer in de wizard Tekst naar kolommen de opties Gescheiden > Volgende. Selecteer de Scheidingstekens voor uw gegevens. Bovendien, hoe tekst verwijderen in excel? In Excel, je kunt tekst verwijderen op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld een enkele cel wilt wissen, kun je op de cel klikken en vervolgens op de knop 'Wissen' onder het tabblad 'Start' klikken. Als je een hele rij of kolom wilt wissen, kun je op de rij- of kolomkop klikken en vervolgens op de knop 'Wissen' onder het tabblad 'Start' klikken. Als je een aantal cellen wilt selecteren, kun je op de linkerbovenhoek van het blok dat je wilt selecteren klikken en vervolgens slepen met de muis. Als je klaar bent met selecteren, kun je op de knop 'Wissen' onder het tabblad 'Start' klikken.

Vervolgens, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel?

Om twee cellen in één cel in Excel te combineren, kunt u de functie CONCATENER gebruiken. Voer de CONCATENER-functie in een lege cel in en typ vervolgens =CONCATENER (cel1, cel2). Vervang cel1 en cel2 door de cellen die u wilt combineren. Druk op Enter en de twee cellen zijn nu samengevoegd in één cel.

Door Galina

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet je verticaal zoeken in Excel? :: Wat is Aantalarg in Excel?
Handige links