Huis > W > Wat Is Metadata Avg?

Wat is metadata AVG?

Bij 'metadata' kan gedacht worden aan gegevens die worden verwerkt met het oog op de uitwisseling van elektronische communicatie, zoals de bron en de bestemming van de communicatie, de locatie van de gebruikte apparatuur, de datum, het tijdstip en de duur daarvan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van metadata?

Metadata zijn gegevens over gegevens. Metadata beschrijven de context, inhoud en structuur van informatieobjecten, zoals reeksen, bestanden, documenten, foto's, databanken, spreadsheets of audio- en videobestanden, en het beheer ervan in de tijd.

Wat is metadata in SharePoint?

Metadata. Documenten worden in SharePoint opgeslagen in rijen met kolommen voor het invoeren van metadata. Met metadata worden bepaalde eigenschappen en de inhoud van het document beschreven, zoals de aanmaakdatum, eigenaar, documenttype enz. Dienovereenkomstig, wat valt onder meta? Onder Meta vallen dan weer apps als Facebook, Instagram en Whatsapp. Meta splitst financieel gezien zijn activiteiten nu uit in twee takken: enerzijds de 'familie van apps' en anderzijds Reality Labs, dat metaverse-activiteiten in VR en AR beheert.

Vervolgens, wat betekent exporteer iptc als xmp?

De "export iptc as xmp" opdracht exporteert de IPTC metadata in een bestand als XMP metadata. Wat dit betreft, wat zijn metagegevens in lightroom? Metagegevens zijn gegevens die informatie verschaffen over andere gegevens. In de context van Lightroom zijn metagegevens gegevens die uw foto's beschrijven, zoals bestandsnaam, datum van opname, belichtingsinstellingen, enzovoort. U kunt metagegevens bekijken en bewerken in de module Bibliotheek.

Gerelateerde artikelen

Welke metadata kan men nog allemaal aanpassen?

Gegevens over de gebruikte camera en camera-instellingen, alsmede een tijdstempel, zijn enkele van de technische (administratieve) gegevens. Gegevens over de inhoud en de context van de foto kunnen worden toegevoegd.

Kan je op afbeelding zoeken?

Om met een afbeelding te zoeken, hoef je alleen maar naar Google afbeeldingen te gaan en een afbeelding in te voeren in het zoekveld. Dit kun je op verschillende manieren doen: klik op de camera-icoon in het zoekveld en upload een foto van je computer of voer de URL in van een afbeelding die ergens op internet staat. Wat is Google Reverse Image Search? Hoe werkt dat? Je upload een afbeelding vanaf je computer of je plakt een afbeelding's url in een programma en deze doorzoekt het internet en vergelijkt dat afbeelding met afbeeldingen op andere websites.

Welk effect hebben Meta en Titeltags dan op de zoekmachine?

Ook de meta title en meta description zijn niet van invloed op de ranking van je pagina, maar deze zijn wel belangrijk om potentiƫle bezoekers naar je website te halen. De titel en beschrijving worden namelijk getoond in de zoekresultaten. Hoe verwijder je metadata? Metadata bevatten informatie over het bestand, zoals de auteur, het creatie- of wijzigingsdatum en andere gegevens. Dit kan handig zijn, maar soms is het gewenst om deze informatie te verwijderen.
Metadata kunnen op verschillende manieren worden verwijderd. Soms is het genoeg om het bestand te converteren naar een ander formaat, waarbij de metadata automatisch worden gewist. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een foto wordt opgeslagen als JPEG-bestand.
In andere gevallen moet de metadata op een andere manier worden verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld met een gratis online tool, zoals Metadata Remove.

Welk recht is nieuw in de AVG?

De AVG is een Europese verordening die de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens regelt. De verordening is op 25 mei 2018 van kracht geworden.
De AVG heeft tot doel de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van natuurlijke personen in de EU te verbeteren. De verordening brengt een aantal nieuwe rechten voor betrokkenen met zich mee, waaronder het recht op toegang tot de eigen persoonsgegevens, het recht op rectificatie van onjuiste gegevens, het recht op vergetelheid en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van de eigen persoonsgegevens.

Door Betthezul Hagenhoff

Vergelijkbare artikelen

Hoe vind je metadata? :: Welke metadata kan men nog allemaal aanpassen?
Handige links