Huis > W > Welke Metadata Kan Men Nog Allemaal Aanpassen?

Welke metadata kan men nog allemaal aanpassen?

Het gaat in de eerste plaats om technische (administratieve) metadata zoals een tijdsaanduiding, gegevens over de gebruikte camera en camera-instellingen en gps-coördinaten. Deze metadata kunnen verder worden aangevuld met gegevens die de inhoud en context van de foto beschrijven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Hoe vind je metadata?

Met een Windows computer is het heel gemakkelijk om de metadata van je foto's te bekijken. Als je naar de eigenschappen van de foto gaat heb je daar het tabblad 'Details'. Hierin staat de EXIF metadata voor de foto die je hebt aangeklikt. Wat dit betreft, welke metadata verzamelt een camera? Bij elke foto die je neemt met een digitaal toestel legt de camera niet alleen de afbeelding vast, maar voegt hij aan het bestand ook een heleboel randinformatie over die foto toe. Deze metadata, wat zoveel betekent als 'gegevens over gegevens', vormen als het ware de ingesloten informatiefiche van de foto.

Wat kun je met metadata?

Metagegevens zijn gegevens die informatie verschaffen over andere gegevens. Ze kunnen worden gebruikt om gegevens te beschrijven, te organiseren en te beheren. Metadata kunnen worden gebruikt om de inhoud, de structuur en het formaat van gegevens te beschrijven. Ze kunnen ook worden gebruikt om de relaties tussen gegevenselementen te beschrijven. Metadata kunnen worden gebruikt om de gegevenskwaliteit te beheren en de toegang tot gegevens te controleren. Wat zijn IPTC gegevens? IPTC-gegevens is een reeks normen voor het coderen van informatie over digitale foto's, ontwikkeld door de International Press Telecommunications Council. Het is een platformonafhankelijke manier om deze informatie op te slaan en door te geven, en wordt door veel softwaretoepassingen ondersteund. IPTC-gegevens kunnen zaken bevatten als de titel van de foto, de datum van opname, de naam van de fotograaf, de locatie, en trefwoorden of andere informatie die kan helpen de foto te beschrijven.

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Dit in overweging nemend, wat is een metadata bestand?

Eenvoudig gezegd zijn metadata gegevens over gegevens. Metadata beschrijven de context, de inhoud en de structuur van informatieobjecten, zoals series, dossiers, documenten, foto's, databanken, rekenbladen of audio- en videobestanden, en hun beheer door de tijd heen. Hoe kun je met een afbeelding zoeken op Google? Zoeken met een afbeelding van een website

  1. Open de Google-app of Chrome-app. op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de website met de afbeelding.
  3. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  4. Tik op Zoeken met Google Lens.
  5. Selecteer hoe je wilt zoeken:
  6. Onderaan kun je scrollen voor gerelateerde zoekresultaten.

Wat is EXIF?

EXIF is een afkorting dat staat voor Exchangeable Image File Format, maar ik onthoud dit altijd als EXtra Informatie Foto. EXIF is in feite 'extra' informatie die wordt opgeslagen in een JPEG- en een RAW-foto. Wat dit betreft, waarom is het handig om metadata aan bestanden toe te voegen? Door metadata aan een bestand toe te voegen, kunnen gebruikers bepaalde informatie over het bestand opvragen zonder het bestand te openen. Dit is bijvoorbeeld handig als je wilt weten wanneer een bestand is aangemaakt of wanneer het voor het laatst is gewijzigd.

Hoe EXIF files verwijderen?

Om EXIF-bestanden te verwijderen, kunt u een gratis online tool gebruiken, zoals de EXIF Data Stripper (https://u.teknik.io/EXIF). Upload uw foto naar de website en klik vervolgens op "Strip EXIF"-knop. Het zal uw foto verwerken en een nieuwe versie zonder EXIF-data downloaden.

Door Mayeda

Vergelijkbare artikelen

Wat is metadata AVG? :: Wat is de betekenis van metadata?
Handige links