Huis > W > Wat Betekent Bestandsextensie?

Wat betekent bestandsextensie?

De extensie geeft weer om wat voor soort document het gaat. Een Word-bestand is bijvoorbeeld te herkennen aan 'doc' of 'docx', een foto aan 'jpg'. De bestandsextensie staat achter de bestandsnaam en wordt door middel van een punt gescheiden van de rest (bijvoorbeeld: woordenboek. docx).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe maak je extensies zichtbaar?

Klik op het pictogram Opties aan de rechterkant van het lint. Selecteer het tabblad Weergave in het dialoogvenster Mapopties. Selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven. Schakel Extensies voor bekende bestandstypen verbergen uit en klik op OK. Hoe kan ik verborgen bestanden zichtbaar maken Windows 10? Windows 10

  1. Typ map in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Verborgen bestanden en mappen weergeven in de zoekresultaten.
  2. Selecteer onder Geavanceerde instellingende optie verborgen bestanden, mappen en stations weergevenen selecteer OK.

Mensen vragen ook: wat is een goede bestandsnaam?

Bij het kiezen van een goede bestandsnaam zijn een paar dingen van belang. Ten eerste moet de naam duidelijk en beknopt zijn. Hij moet gemakkelijk te onthouden en gemakkelijk te spellen zijn. Ten tweede wilt u het gebruik van speciale tekens of spaties in de bestandsnaam vermijden. Deze kunnen problemen veroorzaken bij het openen of opslaan van het bestand. Ten slotte wilt u een bestandsnaam kiezen die relevant is voor de inhoud van het bestand. Zo kunt u het bestand terugvinden als dat nodig is. Dienovereenkomstig, wat voor soort bestanden zijn er? Er zijn drie soorten bestanden: tekst, binair en uitvoerbaar. Tekstbestanden zijn voor mensen leesbaar en kunnen worden geopend in een tekstverwerker. Binaire bestanden zijn niet menselijk leesbaar en vereisen een specifiek programma om ze te openen. Uitvoerbare bestanden zijn programma's die op een computer kunnen worden uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Wat is een Windows bestandsnaam?

De naam die wordt gegeven bij het opslaan van een bestand. Elk bestand heeft een unieke naam nodig, zodat u het herkent wanneer u het de volgende keer wilt openen. De volgende tekens kunnen niet voorkomen in de bestandsnaam: \ / ? : * " > < |. Elke bestandsnaam eindigt op een punt gevolgd door de bestandsextensie. Trouwens, hoe haal je een verborgen map terug? Verborgen bestanden en mappen in Windows weergeven

  1. Open Verkenner vanaf de taakbalk.
  2. Selecteer Weergave> Opties > Map wijzigen en zoekopties.
  3. Selecteer het tabblad Weergave en selecteer vervolgens in Geavanceerde instellingenVerborgen bestanden, mappen en stations weergeven en selecteer OK.

En nog een vraag, hoe verwijder je verborgen bestanden?

Het niet kunnen verwijderen van mappen komt omdat de betreffende mappen verborgen bestanden bevatten. Om deze te kunnen verwijderen moet je de verborgen bestanden zichtbaar maken binnen het FTP- programma waar je op dat moment gebruik van maakt. Waar vind ik de map ProgramData? De ProgramData map is te vinden in de root van de C: schijf.

Welke extensie krijgt een bestand dat we in de app word maken?

De extensie van een bestand dat we in de app Word maken, is docx.

Door Salamanca

Vergelijkbare artikelen

Wat is de Verkenner in Windows 10? :: Hoe kan ik een verwijderd bestand terughalen?
Handige links