Huis > W > Wat Zijn De 4G's?

Wat zijn de 4G's?

G1 – Gedrag: het gedrag dat de ander laat zien en waar jij feedback op wilt geven. G2 – Gevoel: het gevoel dat jij krijgt door het gedrag van de ander. G3 – Gevolg: het effect van het gedrag van de ander (op jou en de omgeving). G4 – Gewenst gedrag: het gedrag dat je wilt zien bij de ander.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat is de sandwich methode?

Het sandwich feedback model zorgt ervoor dat de ontvanger van de feedback in zo'n positieve stemming wordt gebracht. Het effect daarvan is dat de ontvanger ontvankelijker is voor verbeterpunten. Hij of zij zal de feedback dan eerder zien als een helpende en oprechte bijdrage van de feedbackgever. Dienovereenkomstig, wat is de hamburger methode? Beleg als opbouwende kritiek

Er is een heel fijne én efficiënte methode om iemand feedback te geven: de Hamburger-methode. Hierbij staan beide kanten van het broodje voor positieve feedback en het beleg, het 'vlees', voor opbouwende kritiek.

Wat dit betreft, welke vragen stel je bij 360 graden feedback?

Er zijn een paar belangrijke vragen die je in gedachten moet houden als je een 360 graden feedback uitvoert:
1. Hoe goed denk je dat de persoon presteert in zijn rol?
2. Wat zijn de sterke en zwakke punten van het individu?
3. Op welke gebieden zou de persoon zich volgens u moeten verbeteren?
4. Wat zijn volgens u de ontwikkelingsbehoeften van de persoon?
5. Wat is volgens u het potentieel van de persoon? Mensen vragen ook: wat is een goede feedback? De definitie van goede feedback kan variëren afhankelijk van wie je het vraagt, maar er zijn enkele algemene kenmerken waarover men het meestal eens is. Goede feedback is specifiek, objectief en bruikbaar. Het moet ook gegeven worden op een manier die constructief en respectvol is.
Sommige mensen vinden dat goede feedback ook tijdig moet worden gegeven, dat wil zeggen zo snel mogelijk na de gebeurtenis of het gedrag waarop de feedback betrekking heeft. Anderen vinden dat feedback op elk moment kan worden gegeven, zolang het nog relevant en nuttig is.
Wat feedback uiteindelijk goed of slecht maakt, is het vermogen om de ontvanger te helpen zich te verbeteren. Als de feedback niet nuttig is of wordt gegeven op een manier die kwetsend of respectloos is, is het geen goede feedback.

Gerelateerde artikelen

Wat voor spellen zijn er voor VR?

Iron Man PS VR is een van de beste virtual reality games. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een spel genaamd Gran Turismo GT Sport. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een concrete genie. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een drive club. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Resident Evil 7 is compatibel met virtual reality. Het merk is Sony. Het platform is de PS4.

Hoe geef je feedback aan collega's?

Acht gouden regels voor het geven van feedback:

  1. Wees specifiek. Een van de belangrijkste regels, volgens de hoogleraar.
  2. Doe het meteen.
  3. Geef alleen feedback op veranderbaar gedrag.
  4. Gebruik de ik-vorm.
  5. Geef geen overdosis.
  6. Verifieer.
  7. Doe het een-op-een.
  8. Doe het face-to-face.
Hoe geef je schriftelijk feedback? Feedback geven-voorbeeld: the do's
  1. Check of iemand het oké vindt dat je feedback geeft.
  2. Vertel concreet welk gedrag je gezien hebt.
  3. Vertel welk effect dit gedrag had.
  4. Check of de ander zich herkent in jouw observatie.
  5. Vertel hoe jij het graag zou zien.
  6. Maak afspraken.

Dienovereenkomstig, hoe geef je feedback 4g?

Deze methode heeft 4 stappen:

  • Beschrijf wat je ziet (Gedrag)
  • Beschrijf hoe jij je daarbij voelt (Gevoel)
  • Benoem wat dit gedrag veroorzaakt (Gevolg)
  • Geef aan welk gedrag je voortaan wilt zien (Gewenst)
Wat dit betreft, wat is een constructieve manier om feedback te geven? Een constructieve manier om feedback te geven is door de andere persoon te laten weten wat je hebt gezien, gehoord of gevoeld, en vervolgens te beschrijven wat je verwachtingen zijn.

Wat dit betreft, hoe kun je feedback ontvangen?

Als je feedback wilt ontvangen over iets, dan kun je daarvoor verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen of ze erover willen praten, of je kunt een professional zoals een coach of therapeut vragen om je te helpen. Ook kun je online research doen of een enquête invullen. Het is belangrijk om te bedenken wat voor soort feedback je wilt hebben, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Door Derry

Vergelijkbare artikelen

Welke vragen kan ik stellen voor feedback? :: Wat is 360 graden feedback Wikipedia?
Handige links