Huis > W > Wat Is Een Svg Document?

Wat is een SVG document?

Een SVG-bestand is een grafisch bestand dat een tweedimensionale grafische vectorindeling gebruikt die is gemaakt door het World Wide Web Consortium (W3C). Het beschrijft afbeeldingen met een tekstindeling die is gebaseerd op XML.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een JPG document?

Het bekendste bestandstype voor foto's is de JPG. Een gecomprimeerd formaat is een JPG. Het kan gecomprimeerd of geplet worden genoemd.

Trouwens, hoe open je een svg bestand?

Programma's die het bestand SVG openen

 1. Adobe Illustrator.
 2. Adobe Flash Player.
 3. Adobe InDesign.
 4. CorelDRAW.
 5. PaintShop Pro.
 6. DrawPlus.
Waarom SVG bestand? Voordelen van SVG-bestanden.

Anders dan rasterbestanden, die zijn opgebouwd met pixels, behouden vectorafbeeldingen zoals SVG's altijd hun resolutie, hoe groot of klein je ze ook maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over kwaliteitsverlies bij gebruik in bepaalde browsers of wanneer je het formaat aanpast.

Vervolgens, hoe werkt svg?

SVG of Scalable Vector Graphics is een tweedimensionaal vectorafbeeldingsformaat waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen maken en bewerken in een resolutie-onafhankelijk formaat. Afbeeldingen kunnen in elk formaat worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies, en kunnen naar behoefte worden vergroot of verkleind. SVG-afbeeldingen worden gemaakt met verschillende softwareprogramma's, en kunnen worden bewerkt met een teksteditor of een editor voor vectorafbeeldingen. Hoe maak je een SVG? Er zijn een paar manieren om een SVG te maken. Eén manier is om het vanaf nul te maken met een vector-grafische editor zoals Adobe Illustrator. Een andere manier is om een bestaande afbeelding om te zetten in een SVG met een hulpmiddel als ImageTrace in Adobe Photoshop.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel woorden drive document?

Als je naar de winkel gaat.

Dit in overweging nemend, hoe kan ik een png bestand openen?

Programma's die het bestand PNG openen

 1. Microsoft Paint.
 2. Adobe Photoshop.
 3. Adobe Photoshop Elements.
 4. Adobe Illustrator.
 5. CorelDRAW.
 6. PaintShop Pro.
 7. ACDSee.
 8. Canvas.
Hoe werkt PNG? PNG – Portable Network Graphics

PNG staat voor Portable Network Graphics. Net zoals TIFF ondersteunt PNG 'lossless' datacompressie, wat inhoudt dat veel informatie behouden blijft wanneer je de afbeelding opslaat en opnieuw opent. PNG bestanden zijn uitermate geschikt voor gebruik op het internet.

Wat is een AI bestand?

Een AI bestand is een populair grafisch bestandstype waarin vector bestanden worden opgeslagen. Het belangrijkste kenmerk van een AI file is dat het onbeperkt vergroot en verkleind kan worden zonder kwaliteitsverlies. Wat is een SVG logo? Een SVG-logo is een vectorafbeelding die kan worden opgeschaald zonder kwaliteitsverlies. SVG staat voor Scalable Vector Graphics.

Trouwens, wat is een vector?

Een vector is een kracht die gericht is op een bepaalde richting. De vector heeft twee waarden: de lengte en de richting. De vector kan ook worden beschreven als een lijn die begint bij de oorsprong en eindigt op een punt op de lijn.

Door Brahear

Vergelijkbare artikelen

Wat is een EPS bestand? :: Hoe maak je een SVG bestand?
Handige links