Huis > W > Wat Is Een Fysieke Vaardigheidstoets?

Wat is een fysieke vaardigheidstoets?

Wat is de FVT? De FVT bestaat uit een parcours dat (snel) lopend moet worden aflegd. Op dit parcours moeten enkele activiteiten uitgevoerd worden zoals: traplopen, kast- en bankspringen, kar duwen en trekken en zware ballen verplaatsen. Aan het einde van de toets moet nog een pop met de juiste greep worden verplaatst.

Lees verder

Trouwens, wat als je de politie sporttest niet haalt?

Helaas kan je de sporttest niet direct herkansen wanneer je hem niet gehaald hebt. Wel kun je je na een half jaar nog een keer aanmelden voor de selectieprocedure voor een van de opleidingen bij de politie. Je moet dan wel weer van voren af aan beginnen en door het hele selectieproces heen. Hoe fit moet je zijn voor politie? Wat we fysiek van je vragen is een combinatie van snelheid, kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen. Want in het politievak moet je snel kunnen schakelen tussen sprinten, draaien, bukken en omhoog komen, bijvoorbeeld bij een aanhouding. De politie heeft een PolitieConditie sportapp ontwikkeld.

Vervolgens, hoe lang duurt sporttest politie?

De duur van een sporttest voor politieagenten kan variëren, afhankelijk van het departement en de specifieke eisen. Gemiddeld duurt het echter 30 tot 45 minuten om de test af te leggen. Hoe zwaar is de politie sporttest? Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien de politiesporttest in moeilijkheidsgraad kan variëren, afhankelijk van de afdeling. In het algemeen is de politiesporttest echter zo ontworpen dat hij een uitdaging vormt om ervoor te zorgen dat alleen de meest fysiek fitte kandidaten worden aangenomen. De test omvat doorgaans een reeks fysieke taken zoals rennen, springen en tillen, en de kandidaten krijgen doorgaans een beperkte tijd om de taken te voltooien.

Vervolgens, is het moeilijk om bij de politie te komen?

Hoe moeilijk? Niet. Solliciteren en op elke uitnodiging in de procedure (dat zijn er meerdere) verschijnen en jezelf zijn. Wel solliciteren er veel en vallen er héél veel af. Dit in overweging nemend, hoe lang duurt de selectieprocedure bij de politie? Na je inschrijving informeren we je per selectieonderdeel over de exacte inhoud en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Na elk onderdeel hoor je of je door kunt naar het volgende selectieonderdeel. In totaal duurt de selectie zo'n zes maanden.

Dienovereenkomstig, kun je met een bril bij de politie?

Kun je met een bril of contactlenzen bij de politie? Ja dat kan, mits je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Met je bril op of je contactlenzen in moet je visus met één oog minimaal 1,0 zijn en met het andere oog minimaal 0,5. Bedenk wel dat gezichtsscherpte niet hetzelfde is als brilsterkte. Welk diploma moet je hebben voor politie? To be a police officer in the Netherlands, you need to have a degree from a police academy or a university that offers a police-related degree.

Dienovereenkomstig, welke niveau heb je nodig voor politie?

Op welk niveau heb je nodig voor de politie?
De eisen voor het beroep van politieagent zijn: in het bezit zijn van een middelbare school diploma, voldoen aan de fysieke eisen, 21 jaar of ouder zijn, Nederlands spreken en schrijven, en bereid zijn om te wonen in het district waarvoor je solliciteert.

Door Houlberg

Wat moet je leren om politie te worden? :: Waar staat Revit voor?
Handige links