Huis > W > Wat Is De Functie Van De Fysieke Laag Van Het Osi-Model?

Wat is de functie van de fysieke laag van het OSI-model?

De fysieke laag (physical layer) is de eerste (onderste) laag uit het OSI-model. Deze bevat de elektrische en mechanische definities van transportmedium en het signaal. De fysieke laag beschrijft drie zaken: Het vertalen van binaire informatie in een signaal en andersom.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe 3D model maken?

Je kunt van bijna alles een 3D model maken met behulp van een gratis software en een telefoon. Een 3D model kan weer gebruikt worden voor een 3D printer.

Wat is de functie van de transportlaag?

De voornaamste taken van de transportlaag zijn het bevestigen van het ontvangst, flow control, het terugzenden van pakketten en het bepalen van de volgorde waarin dat gebeurt.
Wat is het OSI-model en waarom bestaat het?
De lagen van het OSI-model

Voor gebruikers lijkt de communicatie tussen twee computers triviaal, maar bij de gegevensoverdracht via een netwerk moeten talloze taken worden volbracht en deze dienen betrouwbaar, veilig en integer te zijn. Daarom is het nuttig gebleken de netwerkcommunicatie op te delen in lagen.

Welke drie lagen in het OSI-model is het TCP IP model samengevoegd tot één laag te weten de applicatielaag?

Het TCP/IP-model is een model met vier lagen dat de fysieke laag, de datalinklaag, de netwerklaag en de transportlaag van het OSI-model combineert tot één laag. De fysieke laag is verantwoordelijk voor de overdracht van gegevens over het fysieke medium, zoals een koperdraad of een optische vezel. De datalink-laag is verantwoordelijk voor foutcorrectie en flow control. De netwerklaag is verantwoordelijk voor routering en congestiecontrole. De transportlaag is verantwoordelijk voor end-to-end communicatie. Dus, wat is het belang van het osi model? Het OSI-model (Open System Interconnection) is een model met zeven lagen dat de communicatiefuncties van een telecommunicatie- of computersysteem karakteriseert en standaardiseert zonder rekening te houden met de onderliggende interne structuur en technologie.
Het OSI-model is belangrijk omdat het een gemeenschappelijke taal biedt waarmee verschillende systemen kunnen samenwerken. Door het OSI-model te begrijpen kunt u problemen beter oplossen en betrouwbaardere systemen ontwerpen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een 3D model maken?

Wat doet UDP?

UDP staat voor User Datagram Protocol. Dit is een bericht-georiënteerd protocol. Dit wil zeggen dat een verzender een bericht stuurt aan de ontvanger, net als bij het TCP protocol. Het verschil met TCP is echter dat de ontvanger bij UDP geen bevestiging stuurt naar de verzender.
Hoe kan ik zien of een poort open staat?
Om te weten welke poorten actief zijn op je pc kun je gebruik maken van het commando netstat dat in Windows is ingebouwd. Het programma biedt weliswaar niet zeer veel opties maar kan toch een aardig beeld geven welke poorten open staan wanneer je met de pc werkt: Kies Start >> Uitvoeren.

Wat is de functie van een TCP?

TCP staat voor Transmission Control Protocol en wordt het meeste gebruikt; als je bijvoorbeeld vanaf je eigen computer op een link op een webpagina klikt, stuurt je browser TCP packets over het internet naar de server die de website host, en de betreffende server stuurt TCP packets terug.
Hoe zet ik een poort open op mijn router? Het antwoord op deze vraag hangt af van de router die u gebruikt. De meeste routers hebben echter een webinterface die toegankelijk is door het IP-adres van de router in te voeren in een webbrowser. Zodra u bent ingelogd, is er meestal een sectie voor port forwarding. Hier moet u het poortnummer invoeren dat u wilt openen en het IP-adres van het apparaat waarnaar u het verkeer wilt doorsturen.

Wat is het poortnummer?

Een poortnummer is een manier om een specifiek proces te identificeren waarnaar een internet- of ander netwerkbericht moet worden doorgestuurd wanneer het bij een server aankomt. Voor het Transmission Control Protocol en het User Datagram Protocol is een poortnummer een geheel getal van 16 bits dat in de header wordt toegevoegd aan een berichteenheid.

Door Wain Alapai

Vergelijkbare artikelen

Wat is een open poort? :: Wat verergert COPD?
Handige links