Huis > W > Wat Is Het Doel Van Een Subnetmasker?

Wat is het doel van een subnetmasker?

Een netwerkmasker, subnetmask of ook wel netmask is een binair getal dat wordt gebruikt om een scheiding, ofwel subnet aan te brengen in de IP-adressering. De IP-adressen binnen dit subnet vallen binnen hetzelfde broadcast-domain. Dit heeft tot gevolg dat een broadcast niet over het gehele internet wordt verzonden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is mijn subnetmasker Ziggo?

Het subnetmasker van het netwerk wordt gebruikt om te bepalen of het netwerk al dan niet tot hetzelfde netwerk behoort. Het betekent dat het apparaat kan communiceren met alle andere apparaten op het netwerk als het een IP-nummer heeft van 192.168.178.11.

Dus, wat is de lengte van voorvoegsel van subnet?

Een subnet masker wordt daarom ook vaak weergegeven door een / met daarachter de lengte van het adres. Dit staat dan achter een normaal IP adres. De notatie 192.168.1.54/24 betekent bijvoorbeeld dat dit IP adres het subnet masker 255.255.255.0 gebruikt, oftewel 24 eentjes gevolgd door 8 nullen. Hoe kom ik achter mijn IP adres Ziggo? Als op een ConnectBox IPv6 DS-Lite firmware werkzaam is, dan krijg je bij https://www.whatismyip.com/ een IPv6 en IPv4 adress te zien. Dat Ipv4 address is dan geen address van van de ConnectBox, maar een address van het externe Ziggo/Liberty Global CGNAT waar de ConnectBox over IPv6 mee communiceert.

Men kan zich ook afvragen: hoe log ik in op mijn ziggo modem?

Als u wilt inloggen op uw ziggo modem, moet u de ziggo login pagina gebruiken. Zodra u op de inlogpagina bent, moet u uw ziggo gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Nadat u uw gegevens hebt ingevoerd, hebt u toegang tot de instellingen van uw modem en kunt u de nodige wijzigingen aanbrengen. Hoe kun je zien wie er op je wifi zit Ziggo? Er zijn een paar manieren om te zien wie er op je wifi Ziggo zit. De eerste is om in te loggen op de webinterface van je router en te zoeken naar de lijst met aangesloten apparaten. Dit zal meestal zijn onder een sectie genaamd "Aangesloten apparaten" of iets dergelijks. Als u deze informatie niet kunt vinden in de webinterface van uw router, kunt u proberen een scan uit te voeren met een programma als Angry IP Scanner (https://angryip.org/).

Gerelateerde artikelen

Wat is het doel van Animal Crossing?

Het doel van het spel is om het eiland beter te maken. De grootste verandering is dat de speler zijn eigen eiland bouwt. De speler kan nu zijn eigen gereedschap maken met gevonden voorwerpen. De speler kan zijn eigen meubels bouwen.

Wat dit betreft, hoe bereken je een subnet?

subnetm

Totaal aantal bits = Tb = 8.

  1. Subnetmasker kan 0, 128, 192, 224, 240, 248, 252, 254 en 255 zijn.
  2. Onderstaande tabel toont 'Aantal bits gebruikt voor subnetten'(n) volgens hun overeenkomstige subnetmasker.
  3. Subnetmasker 255 is standaard, en kan dus niet gebruikt worden voor subnetmaskering.
Wat invullen bij DNS server? Mensen zijn niet goed in het onthouden van lange getallen, dus de DNS server zet het numerieke IP-adres van de website om in een makkelijk te onthouden domein naam (zoals VPNGids.nl). Het DNS systeem houdt dus bij welke domein naam bij welk IP-adres hoort.

Wat betekent Ethernet heeft geen geldige IP configuratie?

De foutmelding “Ethernet heeft geen geldige IP-configuratie” betekent dat Windows het IP-adres van het DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) niet kan ontvangen. Dit protocol kent automatisch IP-adressen toe aan apparaten die op het netwerk zijn aangesloten. Mensen vragen ook: wat te doen bij wifi heeft geen geldige ip configuratie? Als je wifi niet meer werkt en je krijgt de foutmelding 'WiFi heeft geen geldige IP-configuratie', dan kun je het volgende doen:

1. Ga naar 'Start' en typ 'cmd'. Klik met de rechtermuisknop op 'Command Prompt' en selecteer 'Als administrator uitvoeren'.

2. Voer in het commandoprompt het volgende commando uit: 'ipconfig /release'.

3. Nu voer je het commando 'ipconfig /renew' uit.

4. Als het goed is, is je wifi weer opgestart en werkt het weer.

Hoe vind je een IP adres van iemand anders?

De IP-adres van een andere persoon te achterhalen is relatief eenvoudig. Er zijn veel websites die IP-adressen weergeven van anderen, maar de meest betrouwbare manier is via het commando 'nslookup'. Dit commando toont het IP-adres dat is toegewezen aan een bepaalde domeinnaam.

Door Adkins Lartey

Vergelijkbare artikelen

Wat is een netwerk gateway? :: Wat is mijn standaard gateway?
Handige links