Huis > W > Wat Is Het Doel Van Malware?

Wat is het doel van malware?

'Malware' is software die specifiek is ontwikkeld om schade toe te brengen aan een computer. Malware kan gevoelige informatie van uw computer stelen, uw computer geleidelijk vertragen en zelfs nepmails versturen vanuit uw e-mailaccount zonder uw medeweten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gevaarlijk is malware?

De privacy van de gebruiker wordt bijna de hele tijd geschonden. De ernst ervan kan sterk variëren. Het is soms mild irritant. Een extra taakbalk wordt in de webbrowser geïnstalleerd wanneer een gebruiker een advertentie te zien krijgt.

Wat zijn gevaarlijke sites?

Misleidende sites (ook wel sites met phishing of social engineering genoemd) proberen je te verleiden om online iets gevaarlijks te doen, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie bekendmaken, meestal via een nepwebsite. Trouwens, wat moet je doen als je op een phishing link hebt geklikt? Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.

Wat betekent het als een website niet veilig is?

Een website is niet veilig als hij geen veilig protocol gebruikt om gegevens te verzenden. Een website is ook niet veilig als hij geen encryptie gebruikt om gebruikersgegevens te beschermen. Wat dit betreft, hoe kan je een virus voorkomen? Er is niet één antwoord op deze vraag omdat er niet één manier is om een virus te voorkomen. Enkele algemene tips om een virus te voorkomen zijn echter:
- Houd uw besturingssysteem en software up to date
- Gebruik een goed antivirusprogramma en scan uw computer regelmatig
- Wees voorzichtig met wat u downloadt en download alleen van betrouwbare bronnen
- Klik niet op links of open geen bijlagen van onbekende of onbetrouwbare e-mail afzenders
- Vermijd het gebruik van illegale software omdat deze geïnfecteerd kan zijn met een virus.

Gerelateerde artikelen

Wat is het doel van Animal Crossing?

Het doel van het spel is om het eiland beter te maken. De grootste verandering is dat de speler zijn eigen eiland bouwt. De speler kan nu zijn eigen gereedschap maken met gevonden voorwerpen. De speler kan zijn eigen meubels bouwen.

Hoe haal je een virus van je iPhone?

Hoe kan ik een virus verwijderen van mijn iPhone?

  1. Verwijder apps die er verdacht uitzien.
  2. Wis je gegevens en geschiedenis.
  3. Schakel het toestel uit en start het opnieuw op.
  4. Herstel de telefoon vanuit een back-up.
  5. Zet het toestel terug op de fabrieksinstellingen.
Dienovereenkomstig, waar komt spyware vandaan? De term komt van het Engelse woord spy, dat spion betekent, en het achtervoegsel ware, dat aangeeft dat het om software gaat. De opkomst van spyware is mede het gevolg van het illegaal kopiëren van software. De programmamakers zoeken, nu ze minder inkomsten uit verkopen halen, naar andere manieren om geld te verdienen.

Dienovereenkomstig, wat moet je doen als je een trojaans paard hebt?

Controleer de geïnstalleerde programma's

Zoals gezegd openen Trojaanse paarden vaak een achterpoortje om andere malware te downloaden. Het kan dus de moeite waard zijn om uw geïnstalleerde programma's te controleren om te zien of er iets bij zit waarvan u zich niet kunt herinneren dat u het hebt geïnstalleerd.
Dus, wat kunnen de gevolgen mogelijk schade van trojaanse paarden zijn? Er zijn vele mogelijke gevolgen van schade door trojans. Een trojan kan ervoor zorgen dat een computer geïnfecteerd raakt met een virus, malware of andere kwaadaardige software. Dit kan leiden tot problemen met de werking van de computer, fouten en instabiliteit. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot het verlies van gegevens of het uitlekken van vertrouwelijke informatie.

Hoe kan je een Trojaans paard verwijderen?

Een Trojan Horse is een kwaadaardig programma dat zich voordoet als iets anders, vaak als een nuttig programma. Het kan bijvoorbeeld verstopt zitten in een gratis programma dat je download. Als je het programma uitvoert, installeert het de Trojan Horse op je computer en geeft de hacker toegang tot je computer.
Om een Trojan Horse te verwijderen, moet je eerst het programma vinden waarin het zit. Dit kan lastig zijn, omdat het programma zich kan voordoen als iets anders. Als je het programma hebt gevonden, moet je het verwijderen. Soms kan het helpen om je computer te scannen met een anti-malware programma.

Door Harlow Devendra

Vergelijkbare artikelen

Waarom zijn er computer virussen? :: Wat is een online virus?
Handige links