Hoofd : Bestandsextensies : .amf Het dossier

.amf Bestandsextensie

Bestandstype1 Additive Manufacturing File

Ontwikkelaar ASTM
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat XML

Wat is AMF file?

Een AMF-bestand is een additief productiebestand dat door CAD-programma's wordt gebruikt om objecten voor 3D-afdrukdoeleinden te beschrijven. Het bevat een of meer objecten, waaronder de geometrie, kleur en het materiaal van de volumes waaruit het object of de objecten bestaat. AMF-bestanden slaan ook de constellatie (rangschikking) van meerdere objecten en metagegevens op die de auteur, naam, copyright en speciale instructies voor het object of de objecten specificeren.

Meer informatie

Sinds de jaren tachtig is het .STL -formaat de industriestandaard voor het opslaan en overbrengen van informatie tussen CAD-programma's en hulpmiddelen voor additive manufacturing. Nu, met de opkomst van 3D-printen, zijn meer capabele formaten nodig om alle benodigde 3D-objectinformatie voor 3D-printen op te slaan en over te dragen. Deze behoefte heeft geleid tot de toegenomen populariteit van de .3MF en AMF-formaten.

Het AMF-formaat is een open indeling die is ontwikkeld door de American Society for Testing and Materials (ASTM) die in 2013 is uitgebracht. Het formaat is bedoeld als een verenigende oplossing voor het opslaan van 3D-objectinformatie, net als de .PDF indeling is voor het opslaan van documenten. Het is gebaseerd op XML en is ontworpen om eenvoudig, schaalbaar en achterwaarts en toekomstig compatibel te zijn. Het formaat maakt gebruik van driehoekige mazen voor het beschrijven van oppervlakken, of dit nu gebogen of niet-vlakke randen op 3D-oppervlakken zijn. Kleuren worden opgegeven met RGBA-waarden (rood, groen, blauw en alfakanalen).

U kunt 3D-objectinformatie exporteren naar het AMF-formaat met behulp van programma's zoals Dassault-systemen SOLIDWORKS en Autodesk-toepassingen. 3D-printers die het formaat ondersteunen, zijn Materialise en Shapeways. U kunt AMF-bestanden bekijken met de gratis platformonafhankelijke Autodesk Meshmixer-toepassing.

Programma's die AMF bestanden openen

Bestandstype2 Advanced Module File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.AMF optienummer2

Songbestand opgeslagen in de DSMI Advanced Module Format (AMF); bevat songdata en samples die worden gebruikt voor de instrumentgeluiden; kan worden gespeeld met ondersteunende audiotrackerprogramma's.

Meer informatie

AMF kan ook staan voor de "ASYLUM Music Format".

Programma's die AMF bestanden openen
Windows
Nullsoft Winamp
Schism Tracker
MODPlug Player
MikMod
Linux
Schism Tracker
MikMod
Open Cubic Player
Android
Vitamin/CAIG ZXTune
Droidsound-E
Macintosh
Nullsoft Winamp
Schism Tracker
CocoModX
MikMod

Over AMF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .amf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Advanced Module File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.