Hoofd : Bestandsextensies : .ani Het dossier

.ani Bestandsextensie

Bestandstype Windows Animated Cursor

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.ANI optienummer

Een ANI-bestand is een cursoranimatiebestand dat wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem. Het bevat afbeeldingsframes voor de animatiereeks als een verzameling .ICO bestanden. ANI-bestanden lijken op .CUR -bestanden, maar bevatten meerdere afbeeldingen die voor animatie worden gebruikt.

Meer informatie

ANI-bestanden worden gebruikt om standaard Windows-geanimeerde cursors op te slaan, zoals de draaiende zandloper. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het opslaan van aangepaste geanimeerde cursors. ANI-bestanden kunnen worden gedownload van externe ontwikkelaars en worden vaak meegeleverd met aangepaste desktopthema's.

OPMERKING: op 31 maart 2007 heeft Microsoft een beveiligingsadvies uitgebracht over een kwetsbaarheid in de manier waarop Windows geanimeerde cursorbestanden verwerkt . Het probleem is van invloed op Windows 2000 via Windows Vista.

Programma's die ANI bestanden openen
Windows
Inkscape
ACD Systems ACDSee
Axialis CursorWorkshop
RealWorld Cursor Editor
G.D.G. AniTuner
Aha-Soft ArtCursors
IcoFX
Linux
Inkscape
Macintosh
Inkscape

Over ANI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ani verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Windows Animated Cursor beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.