Hoofd : Bestandsextensies : .ico Het dossier

.ico Bestandsextensie

Bestandstype Icon File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.ICO optienummer

Een ICO-bestand bevat een pictogram dat meestal wordt gebruikt voor een Windows-programma, bestand of map. Het slaat een of meer afbeeldingen op in verschillende formaten, zodat ze op geschikte wijze kunnen worden geschaald, afhankelijk van hun gebruik. ICO-bestanden zijn vergelijkbaar met .CUR -bestanden, die ook worden gebruikt in Windows, en .ICNS -bestanden, die worden gebruikt in macOS.

Meer informatie

ICO-bestand geopend in File Viewer Plus 2

Alle pictogrammen voor uitvoerbare bestanden in Windows worden opgeslagen in het ICO-formaat. Windows ICO-bestanden slaan meestal afbeeldingen op van 16x16 tot 256x256. Oudere ICO-bestanden bevatten alleen afbeeldingen tot 48x48, voorheen de aanbevolen afmetingen door Windows. De meeste nieuwere pictogrammen bevatten echter afbeeldingen tot 256x256 voor schermen met een hogere DPI.

Elke afbeelding in een ICO-bestand met minder dan 32 bits kleurdiepte slaat twee bitmaps op: 1) de EN-bitmap - de afbeelding masker (dat bepaalt welk deel van het pictogram transparant is) en 2) de XOR-bitmap - bevat het pictogram dat is toegewezen aan het afbeeldingsmasker. Afbeeldingen met 32 bits kleur zijn 24-bits afbeeldingen met 8-bits kanalen voor alfa-compositiedoeleinden.

Het bestand favicon.ico wordt gebruikt om een klein website-logo op te slaan dat in de adresbalk van een web wordt weergegeven browser. Als een website een favicon.ico-afbeelding heeft, wordt deze links van het webadres weergegeven wanneer een pagina van de website is geladen. Het afbeeldingsbestand favicon.ico moet 16x16 pixels zijn en moet worden opgeslagen in de hoofdmap van de website zodat de webbrowser het kan herkennen.

Gemeenschappelijke ICO bestandsnamen

favicon.ico - Een bestand van 16 x 16 pixel .PNG dat zich in de hoofdmap van een website bevindt en een kleine pictogramafbeelding bevat die in de adresbalk van de webbrowser wordt weergegeven.

Programma's die ICO bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Nero
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
Corel VideoStudio
Microsoft Windows Photos
Microsoft Paint
Microsoft Paint 3D
IcoFX
Natron
FastStone Image Viewer
IvanView
Linux
GIMP
Inkscape
Natron
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
Inkscape
Lemkesoft GraphicConverter
Apple Preview
Snap Converter
Natron
Iconographer

Over ICO bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ico verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Icon File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.