Hoofd : Bestandsextensies : .asc Het dossier

.asc Bestandsextensie

Bestandstype1 PGP ASCII Armored File

Ontwikkelaar PGP
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat Text

Wat is ASC file?

Een ASC-bestand is een gepantserd ASCII-bestand dat wordt gebruikt door Pretty Good Privacy (PGP), een coderingsprogramma dat wordt gebruikt voor beveiligde communicatie. Het bevat een digitaal ondertekend bericht en kan onbewerkte tekst geschreven informatie opslaan, evenals binaire informatie gecodeerd als tekst. ASC-bestanden bevatten ook een sleutel als duidelijk ondertekende tekst, die kan worden geverifieerd met behulp van PGP-verificatiemethoden.

Meer informatie

Het ASC-bestand wordt veel gebruikt voor het plaatsen van online beveiligingskennisgevingen en voor het veilig verzenden van berichten via e-mail en sms. Omdat ASC-bestanden tekstuele representaties van binaire informatie kunnen bevatten, kunnen deze groter zijn dan het originele, vooraf gecodeerde bestand. Deze afweging is echter meestal de overhead waard voor het verifiëren van de bron en inhoud van verzonden informatie.

OPMERKING: In 2010 neemt Symantec PGP over en werd het geïntegreerd in de Enterprise Security Group van het bedrijf.

Programma's die ASC bestanden openen
Windows
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
Gpg4win
Linux
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
GnuPG
Macintosh
Mozilla Thunderbird
PGP Desktop
PGP Desktop Email Encryption
Mozilla SeaMonkey

Bestandstype2 Autodesk ASCII Export File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie Tekstbestanden
Formaat Text

.ASC optienummer2

Tekstbestand met geometrische vormen en informatie over punten; geëxporteerd door verschillende Autodesk-programma's; slaat gegevens op in een tekstformaat, dat beter compatibel is met andere programma's.

Programma's die ASC bestanden openen
Windows
Autodesk AutoCAD
Autodesk 3ds Max
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
chUmbaLum sOft MilkShape 3D
MeshLab
Linux
MeshLab
Macintosh
Autodesk AutoCAD
MeshLab

Bestandstype3 ActionScript Communication File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.ASC optienummer3

Script geschreven in ActionScript, een programmeertaal die wordt gebruikt om op Flash gebaseerde toepassingen te beheren; bevat code die wordt uitgevoerd door de Flash Media Server-hostingsoftware; gebruikt voor het besturen van toepassingsgebeurtenissen, zoals het laden van Flash-toepassingen, het communiceren met andere servers, het gebruiken van bronnen en het streamen van multimedia-inhoud.

Meer informatie

ASC-bestanden kunnen worden gegenereerd door Adobe Media Encoder (meegeleverd met Adobe's Creative Suite) of de gratis Adobe Flash Media Live Encoder. Ze kunnen worden gebruikt door Flash Media Streaming Server (voor eenvoudige toepassingen) of Flash Media Interactive Server (voor toepassingen waarvoor meerwegcommunicatie vereist is).

Standaard voert Flash Media Server het bestand main.asc uit wanneer het voert een toepassing uit.

Programma's die ASC bestanden openen
Windows
Adobe Flash
Macintosh
Adobe Flash

Bestandstype4 ASCII Text File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Tekstbestanden
Formaat Text

.ASC optienummer4

Normaal tekstbestand opgeslagen in ASCII-indeling.

Programma's die ASC bestanden openen
Windows
Blue Marble Geographics Global Mapper
Microsoft Office
Altium Designer
Microsoft Access
Macintosh
Microsoft Office

Bestandstype5 LTspice Circuit Schematic File

Ontwikkelaar Linear Technology
Categorie CAD-bestanden
Formaat Text

.ASC optienummer5

CAD-bestand gemaakt door LTspice, een Spice III-circuitsimulatietoepassing; slaat een schakelschema op dat de lay-out van de schakeling, symbolen (componenten opgeslagen in .ASY bestanden) en verbindingen bevat; gebruikt voor het simuleren van een circuit in de software.

Programma's die ASC bestanden openen

Over ASC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .asc verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype LTspice Circuit Schematic File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 18.06.2019:
Er zijn veel bestanden onder deze extensie en ik vond het een beetje verwarrend waarom veel programma's deze extensie gebruiken! Na wat meer gelezen te hebben, begreep ik echter dat het slechts een tekstbestand was met veel toepassingen. Om ze te openen probeerde ik verschillende methoden volgens de voorbeelden die ik vond: ASCII Armored File: ik gebruikte de Mozilla Thunderbird met Enigmail-plug-in en opende het als een reeks berichten... Lees verder