Software : Parallels : Parallels Desktop for Mac

Parallels Desktop for Mac

Versie
14
Platform
Licentie Commercial
Categorie System

Software Review

Hoofdfuncties

  • Voer meerdere versies van Windows of macOS uit
  • Overdracht van bestanden en kopiëren en plakken van gegevens tussen Mac- en Windows-systemen
  • Beheer Windows-programma's zoals native Mac-applicaties
  • Compatibiliteit voor plug-and-play USB-apparaten
  • Take en keer terug naar snapshots van virtuele machines
  • Beheer opslagruimte die door VM's wordt gebruikt rechtstreeks vanuit MacOS
  • Verbeterde momentopname, VM-opschorting en prestaties van gedeelde mappen
  • Ondersteuning voor meer dan 60 besturingssystemen
  • Hulpprogramma's voor beveiligingsbeheer
  • Ondersteuning voor 3D-afbeeldingen

Schermafbeelding van Parallels Desktop voor Mac 13

Hoofdfuncties

Parallels Desktop voor Mac is een besturingssysteemvirtualisatieprogramma waarmee Windows en andere besturingssystemen kunnen worden gebruikt systemen om te draaien op een Intel-gebaseerde Mac. Het programma stelt gebruikers in staat om Windows te draaien binnen macOS (OS X) en ondersteunt overdracht van bestanden evenals het kopiëren en plakken van gegevens tussen de twee interfaces. Het ondersteunt 3D grafische mogelijkheden en plug-and-play USB-apparaten, waaronder printers, digitale camera's en GPS-navigatiesystemen.

Parallels Desktop voor Mac wordt uitgevoerd als een toepassing binnen de macOS-desktopomgeving en stelt gebruikers in staat om te installeren een versie van Windows of kies een bestaande virtuele machine (VM) -installatie. Na de installatie worden de macOS- en Windows-systemen naadloos geïntegreerd door Parallels Desktop voor Mac. U kunt ervoor kiezen om de software in de modus Volledig scherm uit te voeren om uzelf onder te dompelen in een VM-coherentiemodus om Windows-toepassingen naast macOS-toepassingen te gebruiken, of modaliteitsmodus om de VM als een venster in macOS uit te voeren. Met Parallels Desktop voor Mac kunt u bestanden en gekopieerde tekst delen tussen besturingssystemen met behulp van slepen-en-neerzetten-functionaliteit. U kunt plug-and-play USB-apparaten toewijzen aan een hostbesturingssysteem of schakelen tussen besturingssystemen.

De virtualisatiesoftware ondersteunt duizenden applicaties op meer dan 60 besturingssystemen, waaronder Windows 3.1, 95, 98 , NT, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1 en 10. Parallels Desktop ondersteunt ook de uitvoering van macOS 10.12 Sierra, 10.11 El Capitan, 10.10 Yosemite, 10.9 Mavericks en 10.8 Mountain Lion als gastbesturingssystemen. Andere ondersteunde besturingssystemen zijn SUSE, Red Hat, Debian, Fedora Core, Mandriva, FreeBSD, OS / 2, Solaris, MS-DOS en Google ChromeTM. Zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen worden ondersteund.

Het programma geeft u volledige controle over uw VM's, zodat u de besturingssystemen kunt pauzeren, onderbreken, afsluiten of opnieuw kunt opstarten. U kunt ook snapshots van verschillende statussen van de VM's maken, waardoor u terug kunt gaan naar een opgeslagen configuratie. Het virtualisatieprogramma biedt ook Parallels Toolbox met Parallels Desktop voor Mac. Het biedt handige en handige functionaliteit om algemene taken te vereenvoudigen. Je kunt bestanden archiveren, je scherm opnemen, screenshots maken, audio opnemen en video converteren met slechts een paar klikken.

Parallels Desktop voor Mac is een geweldige oplossing voor thuis- of zakelijke gebruikers die de voorkeur geven aan de macOS-omgeving, maar moet misschien nog steeds alleen-Windows-toepassingen uitvoeren. Het is zelfs de meest populaire keuze van macOS-gebruikers voor het uitvoeren van Windows op hun Mac-machines. Het programma is ook nuttig voor Mac-eigenaars die Linux-programma's of oudere Windows-besturingssystemen willen uitvoeren. Als je in een van deze categorieën valt, moet je Parallels Desktop voor Mac proberen.

Bijgewerkt: 18 december 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.pvm – Parallels Virtual Machine

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Parallels Desktop for Mac 14

Ondersteunde bestandstypes
.MEM Parallels Desktop Memory Dump File
.FDD Parallels Desktop Floppy Disk Image File
.HDS Parallels Desktop Hard Disk File
.ISO Disc Image File
.PVS Parallels Desktop Configuration File
.PVC Parallels Desktop Copied Configuration File
.SAV Parallels Desktop Saved State Image File
.PVMZ Parallels Compressed Virtual Machine
.HDD Parallels Desktop Hard Disk File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.CMD Windows Command File
.BAT DOS Batch File
.DEV Windows Device Driver File
.INI Windows Initialization File
.SYS Windows System File
.MSSTYLES Windows XP Style
.EXE Windows Executable File
.WPX Printer Description File
.COM DOS Command File
.LNK Windows File Shortcut