Hoofd : Bestandsextensies : .cdr Het dossier

.cdr Bestandsextensie

Bestandstype1 CorelDRAW Image File

Ontwikkelaar Corel
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is CDR file?

Een CDR-bestand is een tekening (of vectorafbeelding) gemaakt met CorelDRAW, een vector illustratie- en pagina-opmaakprogramma. Het bevat een document dat tekst, lijnen, vormen, afbeeldingen, kleuren en effecten bevat. CDR-bestanden worden gebruikt om verschillende soorten documenten te maken, zoals brieven, brochures, roddelbladen, enveloppen, briefkaarten, webpagina's en webbanners.

Meer informatie

CDR-bestand geopend in CorelDRAW X8

Het CDR-bestand is het hoofdbestandstype dat is gemaakt door CorelDRAW. Wanneer u uw document in het CDR-formaat opslaat, maakt CorelDRAW het CDR-bestand om de inhoud van de documenten op te slaan. U kunt een CDR-bestand opslaan door Bestand → Opslaan te selecteren.

Als u een CDR-bestand tegenkomt op uw computer, is dit hoogstwaarschijnlijk een tekening gemaakt door CorelDRAW. Omdat CDR-bestanden worden opgeslagen in een eigen indeling die wordt gebruikt door Corel-software, ondersteunen niet veel beeldbewerkingsprogramma's het formaat. U kunt het CDR-bestand echter in CorelDRAW exporteren naar andere meer populaire indelingen zoals .PDF , .JPG , .PNG , .BMP en .AI .

U kunt een CDR opslaan bestand als een sjabloon als u de documentlay-out opnieuw wilt gebruiken. Als u een sjabloon wilt maken, selecteert u Bestand → Opslaan als sjabloon .... CorelDRAW slaat de sjabloon op als een .CDT -bestand.

CorelDRAW is opgenomen in de CorelDRAW Graphics Suite, samen met de volgende toepassingen:

Programma's die CDR bestanden openen
Windows
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Word
Corel WordPerfect
ideaMK CDR Viewer
Adobe FreeHand
Linux
Inkscape
sK1
Macintosh
Adobe Illustrator
Inkscape
Bluetail CDRViewer
Adobe FreeHand

Bestandstype2 Macintosh DVD/CD Master

Ontwikkelaar N/A
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.CDR optienummer2

Schijfimage gemaakt op een Macintosh-computer met behulp van het ingebouwde Schijfhulpprogramma; kan meerdere mappen en bestanden bevatten in een enkel schijfimagebestand dat op een CD kan worden gebrand; vergelijkbaar met een .ISO bestand gemaakt op een Windows-computer.

Meer informatie

Als u een ".cdr" -bestand met Apple Disk Utility wilt maken, selecteert u eerst de optie "Convert" en opent u een bestaand schijfimagebestand. Selecteer vervolgens "DVD / CD-master" in het menu Beeldformaat en klik op "Opslaan".

OPMERKING: Als een ".cdr" -bestand niet wordt geopend op een Windows-computer, kan het mogelijk zijn om het te openen het bestand door de bestandsextensie te wijzigen van ".cdr" in ".iso".

Programma's die CDR bestanden openen
Linux
Catacombae HFSExplorer
Macintosh
Apple Disk Utility
Apple DiskImageMounter

Bestandstype3 Raw Audio CD Data

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.CDR optienummer3

CD-audiotrack geëxtraheerd of "geript" van een audio-CD naar de harde schijf van een computer; vergelijkbaar met een .AIF of .WAV bestand, maar bevat niet dezelfde headerinformatie; herkend door verschillende audioprogramma's.

Programma's die CDR bestanden openen
Windows
FMJ-Software Awave Studio
Lightning UK ImgBurn
HH Software Virtual CD
Macintosh
Roxio Toast

Bestandstype4 Crash Data Retrieval Data File

Ontwikkelaar Bosch
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.CDR optienummer4

bevat EDR-gegevens (Event Data Recorder) van auto's waarop een Crash Data Retrieval (CDR) -apparaat is geïnstalleerd; registreert gebeurtenissen gegenereerd door sensoren in de auto.

Programma's die CDR bestanden openen
Windows
Bosch Crash Data Retrieval System Software

Over CDR bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cdr verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Crash Data Retrieval Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 27.04.2019:
Groeten! Ik begin volgende week met een cursus digitaal schilderen en mijn professor vertelde ons dat we Corel gaan gebruiken. Ik heb eerder alleen met Adobe Suite gewerkt, dus ik was er een beetje zenuwachtig over. Bedankt voor je uitleg over de bestandsextensie .cdr. Het heeft me veel geholpen om te begrijpen wat dit type bestand zou kunnen bevatten en wat voor soort producten ik kon maken... Lees verder