Hoofd : Bestandsextensies : .iso Het dossier

.iso Bestandsextensie

Bestandstype1 Disc Image File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is ISO file?

Een ISO-bestand is een standaard CD- of DVD-schijfindeling gebaseerd op de ISO-9660-standaard. Het bevat een exact duplicaat van gegevens van de originele schijf, die de gegevens bevat die op de schijf zijn opgeslagen, evenals de informatie over het bestandssysteem, zoals mapstructuren, bestandskenmerken en bootcode. ISO-bestanden worden vaak gebruikt voor het maken van kopieën van cd's en dvd's.

Meer informatie

ISO-bestanden zijn handig voor het dupliceren of back-uppen van cd's en dvd's omdat ze elk stukje gegevens precies van de schijf kopiëren. Dit is anders dan het kopiëren van alle bestanden van een schijf, omdat de schijfkopinformatie tijdens het kopiëren verloren gaat. Een ISO-bestand kan worden gebruikt om een schijf exact naar de originele versie te herstellen.

Windows 7 bevat een hulpprogramma met de naam Windows Disc Image Burner waarmee ISO-images op cd's en dvd's kunnen worden gebrand. Het hulpprogramma bevindt zich in de WindowsSystem32-directory en heeft de bestandsnaam isoburn.exe.

OPMERKING: sommige ISO-bestanden kunnen door een PSP van Sony worden geladen met behulp van het hulpprogramma Fast Loader.

Programma's die ISO bestanden openen
Windows
Roxio Creator
Nero
VideoLAN VLC media player
7-Zip
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
MagicISO
EZB Systems UltraISO
ConeXware PowerArchiver
NeoSmart Technologies EasyBCD
PowerISO
Smart Projects IsoBuster
DT Soft Daemon Tools
Lightning UK ImgBurn
Linux
VideoLAN VLC media player
PeaZip
Brasero
B1 Free Archiver
K3b
ISO Master
Canonical Furius ISO Mount
dd
Android
RARLAB RAR for Android
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Roxio Toast
Apple Disk Utility
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
Parallels Desktop for Mac
Macgo Mac Media Player
VMware Fusion
B1 Free Archiver
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Bestandstype2 Arbortext IsoDraw Document

Ontwikkelaar PTC
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.ISO optienummer2

CAD-tekening gemaakt door Arbortext IsoDraw, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van 2D technische illustraties; vaak gebruikt voor het opslaan van tekeningen voor deelcatalogi, onderhoudshandleidingen en montage-instructies; kan worden gebruikt voor het afvlakken van geïmporteerde 3D-tekeningen in een 2D-indeling voor afdrukken en publiceren.

Meer informatie

Arbortext IsoDraw-illustraties kunnen ook worden opgeslagen in de .ISOZ gecomprimeerde indeling om de documentgrootte te verkleinen voor delen via e-mail.

Programma's die ISO bestanden openen

Bestandstype3 PlayStation 2 ROM File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ISO optienummer3

ROM-bestand dat een volledige kopie bevat van gegevens die zijn geëxtraheerd uit een PlayStation 2-game; vaak gebruikt voor het maken van reservekopieën van PS2-spellen; kan worden geopend met een PlayStation 2 (PS2) -emulator zoals PCSX2.

Meer informatie

Om een ISO-bestand met PCSX2 te openen, kunt u eenvoudig het bestand naar de toepassing slepen en neerzetten zonder de schijfkopie te monteren. U kunt ook CDVD → Iso-selector → Bladeren selecteren, naar uw bestand bladeren en op Openen klikken. Om PCSX2 te gebruiken, moet je de BIOS-bestanden (Basic Input Output System) "dumpen" van je PS2-console. Het is illegaal om BIOS-gegevens van andere PS2-consoles te gebruiken.

OPMERKING: vanwege hun grote bestandsgrootte kunnen PS2 ISO-gamebestanden worden gecomprimeerd. Gecomprimeerde ISO-bestanden kunnen een andere bestandsextensie hebben, zoals .7Z , wat aangeeft welk type compressie wordt gebruikt om de bestandsgrootte te verkleinen.

Programma's die ISO bestanden openen
Windows
PCSX2
Linux
PCSX2

Bestandstype4 Wii Game ROM File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ISO optienummer4

Een ISO-bestand is een ROM-bestand dat een volledige kopie bevat van gegevens die zijn geëxtraheerd uit een Nintendo Wii-game. Het kan worden gebruikt door een Nintendo Wii-emulator, zoals Dolphin Emulator, om een spel te spelen. ISO-bestanden kunnen ook worden gebruikt om een back-up van een game op te slaan.

Meer informatie

Omdat ISO-bestanden meestal een exacte, ongecomprimeerde 1: 1-kopie van een Wii-game opslaan, zijn ze vaak erg groot. Veel ISO-bestanden zijn gecomprimeerd en hebben mogelijk een andere bestandsextensie, zoals .ZIP of .7Z , wat aangeeft welk type compressie wordt gebruikt om de bestandsgrootte te verkleinen. U kunt een decompressieprogramma, zoals 7-Zip, Corel WinZip of Apple Archive Utility gebruiken om het ISO-bestand uit het archief te extraheren. OPMERKING: Het downloaden van ISO-bestanden met Wii-spellen is illegaal. Je moet alleen Wii-games dumpen van schijven waarvan je de eigenaar bent, naar ISO-bestanden.

Programma's die ISO bestanden openen

Over ISO bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .iso verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Wii Game ROM File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.