Hoofd : Bestandsextensies : .cgi Het dossier

.cgi Bestandsextensie

Bestandstype Common Gateway Interface Script

Ontwikkelaar N/A
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text and Binary

.CGI optienummer

Een CGI-bestand is een Common Gateway Interface (CGI) -script dat door een webserver wordt uitgevoerd om dynamische pagina's te maken. Het is meestal geschreven in Perl of C programmeertalen. CGI-scripts worden vaak opgeslagen in de map "cgi-bin" in een websitemap op een webserver en kunnen alleen worden bewerkt als ze niet vooraf zijn gecompileerd.

Meer informatie

CGI-scripts worden vaak gebruikt voor het uitvoeren van eenvoudige webscripts. Voorbeelden hiervan zijn het verzenden van e-mailberichten van een webformulier (ook wel 'formmail' genoemd) en het roteren van advertenties binnen een website.

Programma's die CGI bestanden openen
Windows
gVim
Microsoft Notepad
Richardson EditRocket
Linux
Richardson EditRocket
Vim
Macintosh
MacroMates TextMate
Richardson EditRocket
Bare Bones BBEdit

Over CGI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cgi verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Common Gateway Interface Script beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.