Hoofd : Bestandsextensies : .class Het dossier

.class Bestandsextensie

Bestandstype Java Class File

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Binary

.CLASS optienummer

Een CLASS-bestand is een gecompileerd .JAVA -bestand gemaakt door de Java-compiler. Het bevat bytecode, dit is binaire programmacode die kan worden uitgevoerd door een Java Virtual Machine (JVM). CLASS-bestanden worden gewoonlijk gebundeld in .JAR -bestanden, die zijn opgenomen in de omgevingsvariabele $ CLASSPATH voor uitvoering.

Meer informatie

CLASS-bestanden kunnen worden gecompileerd vanuit JAVA-bestanden met behulp van de opdracht javac, die is opgenomen in een JVM-installatie. Veel Java IDE's, zoals Eclipse, kunnen CLASS-bestanden on the fly compileren als ontwikkelaars programmacode schrijven.

Omdat er meerdere versies van de JVM zijn (bijv. 1.4, 1.5 en 1.6), zijn sommige CLASS-bestanden mogelijk niet compatibel met bepaalde JVM-versies. De Java Runtime Environment (JRE) kan CLASS-bestanden uitvoeren, maar deze kan ze niet compileren omdat deze geen javac-binary bevat.

OPMERKING: Oracle heeft Sun Microsystems, de oorspronkelijke ontwikkelaars van Java, overgenomen. De JRE en JVM worden vaak synoniem gebruikt om naar het platform te verwijzen dat Java-toepassingen uitvoert.

Programma's die CLASS bestanden openen
Windows
Eclipse
Oracle Java Virtual Machine
dirtyJOE
DJ Java Decompiler
Linux
Eclipse IDE for Java Developers
Eclipse
Oracle Java Virtual Machine
Oracle Java Runtime Environment
JD-GUI
Macintosh
Eclipse
Oracle Java Virtual Machine
Apple Jar Launcher

Over CLASS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .class verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Java Class File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.