Hoofd : Bestandsextensies : .url Het dossier

.url Bestandsextensie

Bestandstype Internet Shortcut

Ontwikkelaar N/A
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.URL optienummer

Een URL-bestand is een snelkoppelingsbestand waarnaar wordt verwezen door webbrowsers, zoals Microsoft Internet Explorer (MSIE), Apple Safari en Google Chrome. Het bevat een web-URL en kan ook een verwijzing naar het favicon.ico-pictogrambestand opslaan, dat wordt weergegeven als het pictogram voor het snelkoppelingsbestand.

Meer informatie

URL-bestanden openen een internetlocatie, zoals een webadres, in de standaardbrowser van de gebruiker. Meestal kan de locatie van de snelkoppeling worden bekeken door het bestand te openen in een teksteditor zoals Microsoft Notepad of Apple TextEdit.

Als u een URL-bestand in Windows wilt maken, sleept u het URL-adres eenvoudig vanuit uw browservenster naar uw bureaublad . Er wordt een URL-bestand gemaakt dat het adres opent wanneer er op wordt geklikt. Als u het URL-adres naar uw bureaublad op een Mac sleept, wordt in plaats hiervan een .WEBLOC -bestand gemaakt.

Dit is een voorbeeld van gegevens in een URL-bestand: [{000214A0-0000-0000- C000-000000000046}] Prop3 = 19,2 [InternetShortcut] URL = [URL-adres] IDList =

OPMERKING: Microsoft Windows geeft de bestandsextensie ".url" niet weer, ook al staat deze in de bestandsnaam. Daarom worden URL-bestanden die zijn opgeslagen met Windows-webbrowsers weergegeven met alleen de prefix voor bestandsnamen.

Programma's die URL bestanden openen
Windows
Microsoft Notepad
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Microsoft Edge
Linux
Mozilla Firefox
Google Chrome
Android
Google Chrome
Zapek Software Engineering stuntzurl
Macintosh
Mozilla Firefox
Google Chrome
Apple Safari
Apple TextEdit
iOS
Google Chrome
Apple Safari

Over URL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .url verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Internet Shortcut beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.