Hoofd : Bestandsextensies : .conf Het dossier

.conf Bestandsextensie

Bestandstype1 Unix Configuration File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is CONF file?

Een CONF-bestand is een configuratie- of "config" -bestand dat wordt gebruikt op Unix- en Linux-gebaseerde systemen. Het slaat instellingen op die worden gebruikt om systeemprocessen en applicaties te configureren. CONF-bestanden lijken op .CFG -bestanden op Windows- en Macintosh-systemen.

Meer informatie

De meeste gebruikers komen geen CONF-bestand tegen tenzij ze specifieke instellingen willen wijzigen. Als u een CONF-bestand moet openen, kunt u TextMate gebruiken in macOS of GNU Emacs in Linux.

Enkele voorbeelden van configuratiebestanden zijn rc.conf voor het opstarten van het systeem, syslog.conf voor systeemregistratie, smb .conf voor de Samba-server en httpd.conf voor de Apache-webserver.

Gemeenschappelijke CONF bestandsnamen

Ссылка

Programma's die CONF bestanden openen
Windows
GNU Emacs
Opera
Linux
GNU Emacs
Vi
Opera
Vim
Pico
Referenced by the Unix operating system
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Emacs
Opera

Bestandstype2 Generic Configuration File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

.CONF optienummer2

Configuratiebestand voor platte tekst dat door verschillende programma's wordt gebruikt; kan softwareparameters, gebruikersvoorkeuren en andere instellingen bevatten; Meestal wordt het gesegmenteerd en gemarkeerd met applicatiespecifieke zoekwoorden en waarden.

Meer informatie

Een voorbeeld van een programma dat CONF-bestanden gebruikt, is Subversion, een versiecontrolesysteem dat door softwareontwikkelaars wordt gebruikt.

OPMERKING: CONF-bestanden lijken op .CONFIG -bestanden.

Programma's die CONF bestanden openen
Windows
gVim
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Kingsoft Writer
Linux
GNU Emacs
gedit
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Emacs
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler

Over CONF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .conf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Generic Configuration File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.