Hoofd : Bestandsextensies : .db Het dossier

.db Bestandsextensie

Bestandstype1 Mobile Device Database File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Database bestanden
Formaat Binary

Wat is DB file?

Een DB-bestand is een databasebestand dat wordt gebruikt op mobiele apparaten zoals Android-, iOS- en Windows Phone 7-mobiele telefoons. Het wordt vaak gebruikt om contacten en sms-informatie op te slaan, maar kan elk type apparaat- of applicatiegegevens opslaan. DB-bestanden worden meestal opgeslagen in een SQLite-database-indeling, maar kunnen ook worden vergrendeld of gecodeerd, zodat de gebruiker de gegevens niet rechtstreeks kan zien.

Meer informatie

DB-bestanden op mobiele telefoons zijn over het algemeen niet bedoeld om handmatig te worden geopend of bewerkt, omdat het ondersteuningsbestanden zijn met informatie voor het apparaat of voor een toepassing.

Een voorbeeld van een DB bestand is sms.db, een iOS-ondersteuningsbestand dat de tekstberichten van de gebruiker opslaat (zich in de map / private / var / mobile / Library / SMS / op het apparaat). Een ander voorbeeld van een DB-bestand is geconsolideerd.db, een databasebestand op iOS-apparaten dat automatisch locatiegegevens bijhoudt.

Programma's die DB bestanden openen
Windows
SQLite
Linux
SQLite
Macintosh
SQLite
iOS
Apple iOS

Bestandstype2 Windows Thumbnail Cache

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.DB optienummer2

Cache van miniatuurafbeeldingen die grotere afbeeldingen in een Windows-map vertegenwoordigen; slaat kleine versies van afbeeldingen op die zijn opgeslagen in een map om sneller te kunnen browsen; meestal niet zichtbaar tenzij de optie "Onzichtbare bestanden weergeven" is ingeschakeld in de weergaveopties van Windows.

Meer informatie

Windows Thumbnail Cache-bestanden hebben standaard de naam Thumbs.db. Voor meer informatie over Windows Thumbs.db-bestanden, inclusief hoe u kunt voorkomen dat ze worden gemaakt, volgt u deze instructies.

Gemeenschappelijke DB bestandsnamen

Thumbs.db - Een verborgen bestand gemaakt door Windows voor het opslaan van miniaturen van afbeeldingen in een map. Het kan worden verwijderd, maar Windows zal het bestand opnieuw maken.

Programma's die DB bestanden openen
Windows
Microsoft Windows

Bestandstype3 Database File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Database bestanden
Formaat Binary

.DB optienummer3

Een DB-bestand is een algemeen databasebestand dat gegevens in een gestructureerde indeling opslaat, meestal met een rangschikking van tabellen, tabelvelden, veldgegevenstypes en veldwaarden. Het kan worden gemaakt door verschillende databaseprogramma's en worden geëxporteerd naar verschillende indelingen, zoals .CSV bestanden. DB-bestanden kunnen ook worden geïmporteerd door meerdere databaseprogramma's en worden ook gebruikt voor spelbestanden.

Programma's die DB bestanden openen
Windows
LibreOffice
Microsoft Access
SQLite
Synopsys Design Compiler Graphical
Aryson SQLite Database Recovery
Linux
LibreOffice
SQLite
Macintosh
LibreOffice
SQLite

Bestandstype4 QQ Account Database File

Ontwikkelaar Tencent
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.DB optienummer4

Gegevensbestand gemaakt door QQ, een Chinees online chatprogramma; kan de contactlijst of log van online chatsessies opslaan voor een gebruikersaccount; gebruikt voor het lokaal opslaan van applicatiegegevens en het laden via de programma-interface.

Meer informatie

QQ DB-bestanden worden meestal opgeslagen in de map \ Program Files \ Tencent \ QQ \ [Account number] \.

Programma's die DB bestanden openen
Windows
Tencent QQ

Bestandstype5 X-Ray Engine Database

Ontwikkelaar GSC Game World
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

.DB optienummer5

Database met objecten en andere informatie die wordt gebruikt in games die zijn ontwikkeld met de X-Ray Engine; gebruikt door S.T.A.L.K.E.R .: Clear Sky, S.T.A.L.K.E.R .: Shadow of Chernobyl en andere GSC Game World-games; vergelijkbaar met .GCF bestanden die worden gebruikt door op Valve gebaseerde spellen.

Meer informatie

OPMERKING: X-Ray Engine Database-bestanden kunnen ook de extensies ".db0," ".db1," ".db2," ".dba," ".dbb," ".dbc," etc gebruiken .

Programma's die DB bestanden openen
Windows
S.T.A.L.K.E.R. Data Unpacker

Bestandstype6 Skype Chat History File

Ontwikkelaar Skype
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.DB optienummer6

Chatgeschiedenisbestand gemaakt en gebruikt door Skype, een toepassing waarmee u kunt bellen, berichten en videochats kunt maken; bevat uw gespreksgeschiedenis, die alle instant messages en oproepdetails bevat die een gebruiker heeft verzonden naar en ontvangen van contacten.

Meer informatie

OPMERKING: U kunt uw Skype-chatgeschiedenis overzetten naar een ander apparaat door het main.db-bestand op het nieuwe apparaat te vervangen door het main.db-bestand dat de chatgeschiedenis bevat die u wilt behouden.

Gemeenschappelijke DB bestandsnamen

main.db - Naam van het hoofdbestand met chatgeschiedenisberichten.

Programma's die DB bestanden openen

Over DB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .db verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Skype Chat History File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 26.04.2020:
Hallo! Ik was wat meer aan het onderzoeken hoe telefoons belangrijke gegevens opslaan, zoals contacten en berichten, en ontdekte dat .db het meest gebruikte bestand is. Uw uitleg over deze extensie is geweldig, niet alleen voor dit gebruik, maar ook voor alle andere! Om de databasemogelijkheden te testen, besloot ik een kopie van mijn telefoon naar mijn computer te kopiëren... Lees verder