Hoofd : Bestandsextensies : .csv Het dossier

.csv Bestandsextensie

Bestandstype Comma Separated Values File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.CSV optienummer

Een CSV-bestand is een bestand met door komma's gescheiden waarden dat vaak wordt gebruikt door spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel of OpenOffice Calc. Het bevat tekstreeksen in platte tekst gescheiden door komma's, waarbij elke nieuwe regel in het CSV-bestand een nieuwe databaserij vertegenwoordigt en elke database-rij bestaat uit een of meer velden gescheiden door een komma. CSV-bestanden worden vaak geopend door spreadsheetprogramma's die in cellen moeten worden georganiseerd of worden gebruikt voor het overbrengen van gegevens tussen databases.

Meer informatie

CSV-bestand geopend in Microsoft Excel 2016

Het CSV-gegevensuitwisselingsformaat wordt ondersteund door een groot aantal persoonlijke, zakelijke en wetenschappelijke gegevens. programma's. Vanwege de brede ondersteuning is het formaat vooral handig bij het overbrengen van tabulaire gegevens tussen programma's.

Het bestand is ook handig voor het overbrengen van gegevens die zijn opgeslagen in een eigen indeling, zoals een .XLSX -bestand, naar een ander programma dat ondersteunt het XLSX-formaat niet. U kunt bijvoorbeeld duizenden contactpersonen uit een e-mailservice exporteren naar een CSV-bestand en het bestand vervolgens importeren in een adresorganizer of een andere e-mailservice.

Programma's die CSV bestanden openen
Windows
Kingsoft WPS Office
Microsoft Notepad
Google Drive
Nuance OmniPage
LibreOffice
ACD Systems Canvas
FileMaker Pro
Microsoft WordPad
Microsoft Works
Blue Marble Geographics Global Mapper
Microsoft Office
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
Gnumeric
Altium Designer
Linux
Google Drive
LibreOffice
Gnumeric
Wolfram Research Mathematica
GenScriber
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Seavus iMindQ
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Google Drive
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Apple TextEdit
FileMaker Pro
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac
Wolfram Research Mathematica
Seavus iMindQ
Apple Numbers
iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
WEB
FreshBooks
Sage One
Intuit QuickBooks Canada

Over CSV bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .csv verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Comma Separated Values File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.