Hoofd : Bestandsextensies : .dex Het dossier

.dex Bestandsextensie

Bestandstype1 Dalvik Executable File

Ontwikkelaar Google
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat N/A

Wat is DEX file?

Een DEX-bestand is een uitvoerbaar bestand dat is opgeslagen in een indeling die gecompileerde code bevat die is geschreven voor Android, het Linux-gebaseerde mobiele-telefoonplatform van Google. Het wordt technisch gesproken een "Dalvik Executable" genoemd en kan worden geïnterpreteerd door de virtuele Dalvik-machine.

Meer informatie

DEX-bestanden kunnen handmatig worden gemaakt of door gecompileerde Java-programma's automatisch te vertalen. Meerdere DEX-bestanden worden gecomprimeerd in één .APK -pakket, dat dient als het uiteindelijke Android-applicatiebestand.

Programma's die DEX bestanden openen
Windows
Google Android SDK
Linux
Google Android SDK
Macintosh
Google Android SDK

Bestandstype2 Disketch Project File

Ontwikkelaar NCH Software
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.DEX optienummer2

Schijflabelproject gemaakt met Disketch-ontwerpsoftware voor labels; slaat de lay-out op voor een CD of DVD en kan tekst en geïmporteerde afbeeldingen bevatten; kan worden afgedrukt met een standaardprinter of een printer die schijflabels ondersteunt.

Meer informatie

Disketch gebruikt nu de .DEPROJ extensie voor diskette-labelprojecten. Het DEX-formaat is verouderd, maar kan nog steeds worden geopend door de huidige versies van Disketch.

Programma's die DEX bestanden openen
Windows
NCH Disketch

Bestandstype3 Excel Spreadsheet

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Binary

.DEX optienummer3

Spreadsheet of een groep spreadsheets gemaakt door MS Excel; bevat gegevens opgemaakt in cellen, die zijn geordend in rijen en kolommen.

Meer informatie

De .XLS extensie wordt veel vaker gebruikt voor Excel-bestanden.

Programma's die DEX bestanden openen
Windows
Microsoft Excel
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Bestandstype4 DEXIS Digital X-ray File

Ontwikkelaar DEXIS
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.DEX optienummer4

Röntgenfoto opgeslagen in het eigen röntgenformaat; gebruikt door het DEXIS Digital X-ray-systeem voor dentale beeldvorming; vangt röntgenfoto's op en slaat deze op in een digitaal formaat.

Meer informatie

DEXIS is in 2005 overgenomen door Danaher Corporation.

Programma's die DEX bestanden openen

Over DEX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dex verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DEXIS Digital X-ray File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.