Hoofd : Bestandsextensies : .xls Het dossier

.xls Bestandsextensie

Bestandstype Excel Spreadsheet

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Binary

.XLS optienummer

Een XLS-bestand is een spreadsheetbestand gemaakt door Microsoft Excel of geëxporteerd door een ander spreadsheetprogramma, zoals OpenOffice Calc of Apple Numbers. Het bevat een of meer werkbladen, die gegevens opslaan en weergeven in een tabelindeling. XLS-bestanden kunnen ook wiskundige functies, grafieken, stijlen en opmaak opslaan.

Meer informatie

XLS-bestand geopend in Microsoft Excel 2016

Een spreadsheet wordt gebruikt voor het organiseren, analyseren, manipuleren en visualiseren van gegevens. Het bestaat uit een tabel met rijen en kolommen. De tabelcellen kunnen handmatig ingevoerde gegevens bevatten of de resultaten die zijn berekend op basis van de gegevens van andere cellen.

Excel is de meest gebruikte spreadsheet-toepassing ter wereld. Het wordt geleverd bij elke editie van de Microsoft Office-suite en wordt gebruikt in huiselijke, academische en zakelijke omgevingen. Als u in een kantooromgeving werkt, is de kans groot dat u een XLS-bestand hebt gezien en geopend.

OPMERKING: XLS-bestanden worden opgeslagen in de Excel Binary File Format, het primaire formaat tot het Office Open XML-formaat werd geïntroduceerd met Excel 2007. De meeste Excel-bestanden worden nu opgeslagen in de Office Open XML-indeling, met een .XLSX bestandsextensie. Microsoft Excel en nog veel andere spreadsheetprogramma's ondersteunen echter nog steeds het oudere XLS-formaat.

Gemeenschappelijke XLS bestandsnamen

Workbook1.xls - De standaardbestandsnaam die Microsoft Excel geeft aan nieuwe spreadsheets voorafgaand aan Excel 2007, waarmee nieuwe werkbladen worden gemaakt met de bestandsnaam Workbook1.xlsx.

Programma's die XLS bestanden openen
Windows
Kingsoft WPS Office
Google Drive
Nuance OmniPage
Apache OpenOffice
LibreOffice
ACD Systems Canvas
FileMaker Pro
Microsoft Works
Microsoft Office
Golden Software Voxler
Gnumeric
Microsoft Excel
Adobe InDesign
Microsoft Access
Corel Quattro Pro
Linux
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Gnumeric
Wolfram Research Mathematica
yWorks yEd Graph Editor
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Microsoft Excel for Android
Infraware Polaris Office for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
LyxMac
FileMaker Pro
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac
Adobe InDesign
Wolfram Research Mathematica
Nuance OmniPage Pro X
yWorks yEd Graph Editor
Apple Numbers
Calligra Suite
iOS
Google Drive for iOS
Microsoft Excel for iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS

Over XLS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .xls verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Excel Spreadsheet beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.