Hoofd : Bestandsextensies : .dpx Het dossier

.dpx Bestandsextensie

Bestandstype1 Digital Picture Exchange File

Ontwikkelaar SMPTE
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is DPX file?

Kodak-rasterbeeldformaat gebruikt voor het overbrengen van filmafbeeldingen naar een digitaal medium zonder verlies van kwaliteit; ook aangeduid als een "Digital Moving Picture Exchange Bitmap;" vaak geëxporteerd als een framereeks die een reeks stilstaande beelden bevat.

Meer informatie

Het DPX-formaat is oorspronkelijk ontwikkeld door Kodak, maar is vervolgens uitgebreid en gepubliceerd door SMPTE (Society of Motion Picture en Television Engineers), die nu het bestandsformaat onderhouden. DPX-bestanden lijken op .CIN -bestanden, het oorspronkelijke Kodak-formaat, maar ze bevatten aanvullende informatie in de bestandskop.

Programma's die DPX bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe SpeedGrade
MAGIX VEGAS
Chaos Group Pdplayer
Natron
Linux
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron
Macintosh
Adobe Photoshop
XnViewMP
Lemkesoft GraphicConverter
Adobe SpeedGrade
Apple Final Cut Pro
Blackmagic Design Fusion for Mac
Chaos Group Pdplayer
Natron
Autodesk Smoke 2018

Bestandstype2 VASCO DIGIPASS File

Ontwikkelaar Vasco Data Security International
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.DPX optienummer2

Bestand dat door VASCO-software wordt gebruikt om programma's en gebruikers via een netwerk veilig te verifiëren; bevat een verzameling tokens en wachtwoordparameters, zoals de reactielengte, uitdagingslengte en ontgrendel informatie.

Meer informatie

DPX-bestanden worden geïnstalleerd op een server waarop de Vasco-software staat. Na de installatie gebruiken gebruikers een beveiligingstoken naast hun aanmeldingsgegevens om de toegang tot hun externe toepassingen te verifiëren.

DPX-bestanden worden meestal gebruikt in bedrijfsapplicaties om gebruikers en mobiele apparaten veilig te verifiëren vanaf externe locaties. Ze worden vaak gebruikt in online bankieren, e-commerce en online overheidstoepassingen.

Programma's die DPX bestanden openen
Windows
VASCO DIGIPASS
VASCO VACMAN
VASCO aXsGUARD
VASCO IDENTIKEY
VASCO DIGIPASS Pack

Bestandstype3 DrawPlus Template

Ontwikkelaar Serif
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.DPX optienummer3

Vectorbeeldsjabloon gemaakt door DrawPlus, een programma voor het bewerken van afbeeldingen; bevat dezelfde informatie als een .DPP tekenbestand, maar wordt gebruikt als een sjabloon voor het maken van meerdere tekeningen vanaf hetzelfde startpunt.

Programma's die DPX bestanden openen

Over DPX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dpx verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DrawPlus Template beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.