Hoofd : Bestandsextensies : .fasta Het dossier

.fasta Bestandsextensie

Bestandstype FASTA Sequence File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.FASTA optienummer

Wetenschappelijk dataformaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van nucleïnezuursequenties (zoals DNA-sequenties) of eiwitsequenties; kan meerdere reeksen bevatten en wordt daarom ook wel het FASTA-databaseformaat genoemd; kan worden bekeken en geanalyseerd met behulp van DNA-analysesoftware.

Meer informatie

FASTA-bestanden beginnen vaak met een kopregel die opmerkingen of andere informatie kan bevatten. De rest van het bestand bevat sequentiegegevens. Elke reeks begint met een ">" symbool gevolgd door de naam van de reeks. De rest van de regel beschrijft de reeks en de resterende regels bevatten de reeks zelf.

Programma's die FASTA bestanden openen
Windows
GSL Biotech SnapGene
Genome Compiler
Heracle BioSoft DNA Baser
Integrated Genome Browser
GeneStudio SeqVerter
Heracle BioSoft DNA Baser Sequence Assembler
MEGA
Linux
GSL Biotech SnapGene
EMBOSS abiview
Integrated Genome Browser
Jalview
Macintosh
GSL Biotech SnapGene
Genome Compiler
4Peaks
Integrated Genome Browser
MEGA

Over FASTA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .fasta verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype FASTA Sequence File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.