Hoofd : Bestandsextensies : .dra Het dossier

.dra Bestandsextensie

Bestandstype1 Nuance Dragon Voice Recording File

Ontwikkelaar Nuance Communications
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

Wat is DRA file?

Audiobestand opgeslagen door Dragon, een programma dat wordt gebruikt voor het genereren van tekstdocumenten uit spraakopnamen; slaat de audio op zoals deze door de gebruiker werd gedicteerd; opgeslagen zodat de gegenereerde tekst van de software later kan worden gecorrigeerd als deze niet overeenkomt met het dictaat.

Meer informatie

Dragon maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie om gesproken audiogegevens in tekstdocumenten te vertalen.

Programma's die DRA bestanden openen

Bestandstype2 Dolphin PartMaster Drawing File

Ontwikkelaar Dolphin Cad Cam
Categorie CAD-bestanden
Formaat Binary

.DRA optienummer2

Bestand gemaakt door Dolphin PartMaster, een CAD / CAM-toepassingssuite gebruikt voor het ontwerpen en vervaardigen van componenten; bevat numerieke besturingsinstructies voor het richten van een werktuigmachine, zoals een boor, tijdens de productie.

Meer informatie

Het Dolphin PartMaster CAD-programma wordt gebruikt om het onderdeel te ontwerpen, dat vervolgens wordt doorgegeven aan het PartMaster CAM-programma om toolpaths en hun coördinaten te genereren.

OPMERKING: PartMaster bevat eigenlijk meerdere programma's in de softwarepakket voor het voltooien van ontwerpen en het genereren van toolpaths.

Programma's die DRA bestanden openen
Windows
Dolphin
Dolphin Cad Cam PartMaster
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Bestandstype3 OrCAD Drawing File

Ontwikkelaar Cadence Design Systems
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.DRA optienummer3

CAD-tekening gemaakt door PCB Editor, een applicatie voor een printplaat (PCB) ontworpen bij de OrCAD PCB Designer-softwaresuite; slaat het schema op voor een getrokken PCB, die de lay-out van circuitcomponenten specificeert.

Meer informatie

DRA-bestanden kunnen worden bekeken met een gratis programma genaamd de Allegro Free Physical Viewer.

Programma's die DRA bestanden openen

Bestandstype4 Scriptor Script File

Ontwikkelaar Write Brothers
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat N/A

.DRA optienummer4

Een DRA-bestand is een scriptbestand gemaakt door Scriptor, een applicatie voor het gebruik van een schermafbeelding die populair was in de jaren tachtig en negentig. Het bevat tekst die is opgemaakt in een scenario met scènes, acteurs en prop-notaties.

Meer informatie

Scriptor wordt gebruikt om tekst op te slaan die is opgeslagen in een document, zoals een .DOC of .DOCX bestand, in de schermindeling. De opmaak omvat organisatie van scène, teken, prop en opnamelocatie. De opmaak omvat ook het percentage van het scenario dat een scène inneemt.

Na het formatteren van een document in Scriptor, wordt het document geconverteerd naar een DRA-bestand. Het enige programma dat het DRA-bestand kan openen is Scriptor. Het programma kan het DRA-bestand echter niet bewerken, maar alleen openen. Helaas, omdat Scriptor niet langer wordt ontwikkeld, zijn er veel DRA-scriptbestanden die voor altijd "vergrendeld" zijn.

Programma's die DRA bestanden openen
Windows
Scriptor

Over DRA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dra verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Scriptor Script File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.