Hoofd : Bestandsextensies : .edl Het dossier

.edl Bestandsextensie

Bestandstype1 Edit Decision List File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Videobestanden
Formaat N/A

Wat is EDL file?

Videobewerkingsbestand gemaakt door programma's zoals Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer en Apple Final Cut Pro; slaat een bewerkingsbeslissingslijst (EDL) op, die bewerkingskeuzen tijdens de productie specificeert; omvat de locatie van bronvideogegevens en tijdcodes voor het gebruik van video; staat toe dat het oorspronkelijke project opnieuw wordt gemaakt in een afzonderlijk bewerkingssysteem.

Meer informatie

OPMERKING: Er zijn variaties op de EDL-indeling die incompatibiliteit tussen verschillende softwareprogramma's kunnen veroorzaken. Een van de gemeenschappelijke specificaties is het CMX3600-formaat.

Programma's die EDL bestanden openen
Windows
Adobe SpeedGrade
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Macintosh
Adobe SpeedGrade
Apple Final Cut Pro
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer

Bestandstype2 EdLib Audio File

Ontwikkelaar Vibrants
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.EDL optienummer2

Een EDL-bestand is een audiobestand gemaakt door Vibrants EdLib, een AdLib-editor die de Yamaha YM3812- of OPL2-geluidchip emuleert. Het bevat een of meer gesynthetiseerde audiotracks die kunnen worden bewerkt door EdLib en geëxporteerd als een .D00 gecomprimeerd audiobestand. EDL-bestanden bevatten ook metadata, zoals de naam van het nummer en de componist.

Meer informatie

Het EdLib-programma kan worden gebruikt om EDL-bestanden te maken en op te slaan. U kunt ze vervolgens sluiten en opnieuw openen voor verdere bewerking. EDL-bestanden zijn meestal 3 tot 9 KB groot.

De Yamaha YM3812-soundchip is in 1985 door Yamaha gemaakt. Het werd gebruikt in verschillende geluidskaarten, waaronder Sound Blaster, Pro AudioSpectrum (8 bit) , AdLib en in verschillende arcade games.

OPMERKING: EdLib is ontwikkeld door Jens-Christian Huug (JCH) van Vibrants.

Programma's die EDL bestanden openen

Over EDL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .edl verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype EdLib Audio File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.