Software : Avid : Avid Media Composer

Avid Media Composer

Versie
8
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Video

Software Review

Hoofdfuncties

  • Native ondersteuning voor H.264- en HDV-codecs
  • Uitbreidbaarheid via een groot aantal plug-ins
  • 64-bits bewerking voor probleemloos afspelen en snelle weergave
  • Bewerkingshulpmiddelen voor het maken van animaties, effecten enz.
  • Toolset voor correctie van 10-bits kleuren
  • Samenwerking op afstand met teamleden in realtime

Avid Media Composer is een professionele videobewerkingstoepassing voor Windows en Mac OS X. U kunt de software aanschaffen via een maandelijks of jaarlijks abonnement of u bent eigenaar van het programma met een eeuwigdurende licentie.

Media Composer is een krachtige video-editor die grote hoeveelheden mediabestanden aankan. De toepassing ondersteunt standaard verschillende codecs, zoals H.264 en HDV, maar vereist de installatie van plug-ins om het aantal ondersteunde codecs uit te breiden. Media Composer biedt native 64-bit-bediening voor probleemloos afspelen en snelle weergave van verschillende soorten media van analoog naar digitaal en 2K / 4K / 5K-beeldmateriaal.

Media Composer biedt een grote hoeveelheid videobewerkingstools. U kunt titels, animaties, effecten en 2D- of 3D-composities maken. De editor biedt een 10-bits tool voor het corrigeren van kleurencorrecties die u helpt bij het nauwkeurig matchen en corrigeren van kleuren voor elke opname. Het programma biedt u een applicatiebeheerder die u helpt bij het beheer van de plug-ins, software en applicaties van derden die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Met Media Composer kunt u ook in realtime samenwerken met teamleden. U kunt media en projecten op afstand bewerken, labelen, volgen, delen en synchroniseren met iedereen die uw project bewerkt.

Avid Media Composer is een videotoepassing die voornamelijk wordt gebruikt door professionele video-editors om nieuwspakketten, shows en films te bewerken. Het geeft je veel controle, wat geweldig is voor professionals, maar het kan moeilijk zijn om te leren voor nieuwkomers. Maar als u toegewijd bent om te bewerken en wilt leren, zult u ontdekken dat Avid Media Composer een geweldig bewerkingsprogramma is voor het maken van uitzendingen en films.

Bijgewerkt: 15 april 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.avp – Avid Project File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Avid Media Composer 8

Ondersteunde bestandstypes
.AAF Advanced Authoring Format File
.AVX Avid Plugin File
.AVB Avid Bin File
.AVC Avid Media Composer Script
.AVV Avid Volume Bin File
.AFE Avid File Exchange File
.AVE Avid User File
.MDB Avid Media Database
.EDL Edit Decision List File
.MXF Material Exchange Format File
.OMF Open Media Framework File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.ALE Avid Log Exchange File
.AVS Avid Project Preferences File
.PMR Avid Persisent Media Record File
.STL Spruce Technologies Subtitle File
.R3D REDCODE Video File