Hoofd : Bestandsextensies : .ldf Het dossier

.ldf Bestandsextensie

Bestandstype1 SQL Server Transaction Log File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

Wat is LDF file?

Een LDF-bestand is een logbestand gemaakt door SQL Server, een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) ontwikkeld door Microsoft. Het bevat een logboek met recente acties die door de database zijn uitgevoerd en wordt gebruikt om gebeurtenissen bij te houden, zodat de database kan herstellen van hardwarestoringen of andere onverwachte shutdowns.

Meer informatie

LDF-bestanden zijn transactielogboeken. Deze logboeken bevatten een geschiedenis van activiteit voor zowel volledig gecommitteerde als gedeeltelijk gecommitteerde transacties naar de database (het .MDF -bestand). Na een onverwachte afsluiting kan SQL Server het transactielogboek gebruiken om de database in de exacte staat vóór de fout te herstellen.

Transactielogboeken kunnen worden afgekapt zodra de database een controlepunt aanmaakt, wat een stabiele status is van de database en het logbestand. RDBMS-systemen kunnen vervolgens veilig alle loggegevens verwijderen tot het punt van het ijkpunt, waardoor de logbestandsgrootte kleiner wordt.

OPMERKING: LDF-bestanden kunnen erg groot worden. Dit komt door het feit dat er recent geen controlepunt is aangemaakt. Het kan echter ook te wijten zijn aan openstaande transacties die nog niet volledig zijn vastgelegd of andere vergrendelingen in databaserecords.

Programma's die LDF bestanden openen
Windows
Microsoft SQL Server
Aryson SQL Database Recovery

Bestandstype2 Lingoes Dictionary Source File

Ontwikkelaar Lingoes Project
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.LDF optienummer2

Bronbestand dat wordt gebruikt voor het opgeven van woordenboekinformatie voor Lingoes, een woordenboek- en tekstvertalingsprogramma; opgeslagen in een indeling zonder opmaak en bevat woordenboek titel informatie evenals termen en hun definities.

Meer informatie

LDF-bestanden worden gecompileerd naar .LD2 bestanden, die kunnen worden geïmporteerd in de Lingoes-software. Momenteel kunnen gebruikers hun eigen woordenboeken niet samenstellen, maar Lingoes Project is van plan om de Lingoes Dictionary Creator-software uit te geven, waarmee gebruikers LD2-bestanden kunnen maken.

Programma's die LDF bestanden openen
Windows
gVim
Linux
Vim

Over LDF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ldf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Lingoes Dictionary Source File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.