Hoofd : Bestandsextensies : .m3u8 Het dossier

.m3u8 Bestandsextensie

Bestandstype UTF-8 M3U Playlist File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Text

.M3U8 optienummer

Een M3U8-bestand is een afspeellijstbestand dat wordt gebruikt door verschillende afspeelprogramma's voor audio en video. Het bevat een pad of een URL naar een mediabestand of map met mediabestanden, samen met informatie over de afspeellijst. M3U8-bestanden gebruiken dezelfde opmaak als .M3U -bestanden, behalve dat de tekst die is opgeslagen in de bestanden UTF-8-tekencodering gebruikt.

Meer informatie

M3U8-bestanden worden vaak gebruikt voor het opslaan van afspeellijsten met songnamen in verschillende talen. Ze kunnen ook verwijzingen bevatten naar online bestanden voor een internetradiostation.

M3U8-bestanden worden ondersteund door een groot aantal mediaspelers, zoals iTunes, Windows Media Player en VLC mediaspeler. U kunt het M3U8-bestand ook openen met een teksteditor, omdat de inhoud van het bestand wordt opgeslagen als tekst. OPMERKING OPMERKING: Sommige M3U-bestanden maken mogelijk al gebruik van UTF-8-tekencodering. M3U-bestanden kunnen echter ook andere tekencoderingsstandaarden gebruiken. Daarom wordt de M3U8-extensie gebruikt om expliciet te vermelden dat UTF-8-tekencodering wordt gebruikt.

Programma's die M3U8 bestanden openen
Windows
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
Linux
XMMS
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macintosh
CocoModX
RealNetworks RealPlayer Cloud
Cog
Songbird
iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud

Over M3U8 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .m3u8 verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype UTF-8 M3U Playlist File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.