Hoofd : Bestandsextensies : .m4a Het dossier

.m4a Bestandsextensie

Bestandstype MPEG-4 Audio File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.M4A optienummer

Een M4A-bestand is een audiobestand gemaakt in de MPEG-4-indeling, een multimedia-containerindeling die wordt gebruikt voor het opslaan van gecomprimeerde audio- en videogegevens. Het bevat audio gecodeerd met de Advanced Audio Coding (AAC) codec of de Apple Lossless Audio Codec (ALAC).

Meer informatie

M4A-bestanden lijken op .MP4 videobestanden, aangezien beide bestandstypes het MPEG-4-containerformaat gebruiken. M4A-bestanden bevatten echter alleen audiogegevens. Het gebruik van de extensie ".m4a" is ontstaan als gevolg van de verwarring tussen MPEG-4-videobestanden en MPEG-4-bestanden met alleen audio.

De iTunes Store biedt nummers in het M4A-formaat. Deze nummers zijn gecodeerd met behulp van AAC-compressie, waardoor de grootte van elk bestand aanzienlijk wordt verkleind. Nummers met copyrightbeveiliging hebben een .M4P -extensie.

OPMERKING: Windows Media Player 11 vereist het K-Lite Codec Pack om M4A-bestanden af te spelen. Windows Media Player 12 (meegeleverd met Windows 7) biedt native ondersteuning voor het M4A-formaat.

Programma's die M4A bestanden openen
Windows
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
Nero
VideoLAN VLC media player
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Apple iTunes
Media Player Classic
Linux
Adobe Acrobat
VideoLAN VLC media player
Audacity
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macintosh
Adobe Acrobat
VideoLAN VLC media player
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Apple iTunes
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
Audacity
Apple iMovie
Cog
iOS
VideoLAN VLC for iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud
Apple iMovie

Over M4A bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .m4a verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype MPEG-4 Audio File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.